Spring naar inhoud

Winkels Stadskantoor 1 – College kiest voor verhuur

Het Stadhuis (Stadskantoor 1) gaat worden verbouwd en er komen winkels in de plint, op de begane grond. Niet zoveel als oorspronkelijk was gedacht, maar toch nog ongeveer 2.000 vierkante meter van de in totaal 18.000 vierkante meter.

De vraag die nog openstaat is, of de gemeente Tilburg de winkelruimten zou moeten verkopen of verhuren. Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W wil kiezen voor verhuur en vraagt hiervoor advies van de gemeenteraad. Deze verhuur zal dan worden uitgevoerd door Wereldhave, aldus het plan, omdat de gemeente zelf niet genoeg verstand heeft van winkelruimteverhuur en dit evenmin als een eigen taak ziet.

Het beursgenoteerde Wereldhave, dat eigenaar is van onder meer het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, heeft er ook zelf belang bij dat de winkels onder het nieuwe Stadhuis een aanwinst zijn voor de binnenstad en ook de verbinding kunnen leggen met de Primark, die nu in aanbouw is op de plek waar ooit Stadskantoor 2 stond.

Behalve dat het ook technisch en juridisch eenvoudiger is om te verhuren, blijft de gemeente Tilburg hiermee ook 'baas in eigen huis', zodat zij op een later moment ook kan besluiten om niet aan een winkelier of winkelketen, maar aan een maatschappelijke organisatie of een dienstverlener te verhuren. En het is de bedoeling dat op de kop van het gebouw, onder de raadszaal, een horecazaak komt. In geval van geluidsoverlast is het dan gemakkelijker om afspraken hieromtrent te maken met een huurder, dan het zou zijn met een koper / eigenaar.

Het College verwacht dat de ruimte verhuurd kan worden voor €225,- per vierkante meter - ter vergelijking: de marktprijs ligt rond de €260,- per vierkante meter. Dit levert de gemeente - als alles verhuurd wordt - €290.000,- per jaar op. Wereldhave rekent voor haar diensten een tarief van €105,- per uur.

Share

1 gedachte over “Winkels Stadskantoor 1 – College kiest voor verhuur

  1. Joost van DAT

    Op zich geen vreemde opzet, maar a.u.b straks niet gemakkelijk Wereldhave gaan terugfluiten om er een straat van subsidieslurpers van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen