Spring naar inhoud

Winny Gumbs vertelt over Bobby Farrell van Boney M

Sinds een paar jaar is van geboorte Antilliaan Winny Gumbs (67) woonachtig in Tilburg en verhaalt over zijn leven in Duitsland als nachtclub-en-discotheek-eigenaar. "Mijn hoofdberoep is ingenieur, heb vanaf mijn 18e een opleiding genoten in Bochum, als specialist in het verwijderen van zware metalen in de bodem en het water. Daarnaast heb ik veel gewerkt in Duitsland, ik hield ervan om een kroeg en nachtclub met live-muziek op te zetten. Daar een groot succes van maken en dan later te verkopen voor veel geld. In een andere stad in Duitsland opende ik dan weer een nieuwe zaak. Dat was een succes, vaak volgden de vaste klanten mij dan ook naar de nieuwe tent."
Winny Gumbs in zijn appartement

Sinds een paar jaar is Winny Gumbs (67) woonachtig in Tilburg en verhaalt voor Tilburgers.nl over zijn leven in Duitsland als nachtclub-en-discotheek-eigenaar. "Mijn hoofdberoep is ingenieur, heb vanaf mijn 18e een opleiding genoten in Bochum, als specialist in het verwijderen van zware metalen in de bodem en het water. Daarnaast heb ik veel gewerkt in Duitsland, ik hield ervan om een kroeg en nachtclub met live-muziek op te zetten, let wel, als bijbaan.  Daar een groot succes van maken en dan later te verkopen. In een andere stad in Duitsland opende ik dan weer een nieuwe zaak. Dat was een succes, vaak volgden de vaste klanten mij dan ook naar de nieuwe tent."

Winny heeft veel te vertellen en haalt een aantal foto-albums tevoorschijn van zijn leven en werken in Duitsland in de jaren 70 en 80: "In Duitsland was ik zo'n beetje het aanspreekpunt voor alle Antillianen die daar gingen wonen en werken, omdat ik én Antilliaan ben en bekend was in Duitsland en zo heb ik Bobby Farrell, de  lead-zanger van Boney M, ontmoet en aan het werk geholpen als DJ. Dat was in 1978, en ik had een baantje voor hem als DJ in een nachtclub. Hij heeft ook nog een jaartje bij mij gewoond. Ik heb veel voor Bobby gedaan, maar toen ie eenmaal beroemd werd, wilde hij mij niet meer kennen. Dat vond ik heel erg."

Tijdens de bruiloft van Karin en Winnie Gumbs in 1980 is Bobby Farrell (links) een speciale gast

"Drugsgebruik, ja, daar is ie uiteindelijk ook aan overleden. Bobby Farrell overleed in december 2011 in St. Petersburg. Boney M had grote hits eind jaren '70 met Daddy Cool, Ma Baker, Sunny, Rasputin en The Rivers of Babylon. Uit die periode kende Winny  ook de ex-vrouw van Rolling Stones zanger Mick Jagger, Bianca Jagger die regelmatig zijn disco kwam bezoeken. "Een heel bijzondere vrouw, ik mocht haar erg graag. Ook Grace Jones heeft bij mij opgetreden in Mülheim bij de Inside Club. Ook Dutch  Swing College hebben veel opgetreden in mijn clubs"

Winny is gepensioneerd en woont op Korvel in een sfeervol ingericht appartement: "Een vriend heeft me uitgenodigd om hier in Tilburg te komen wonen, mooie plek, het rare is dat hij er nu zelf niet meer woont, hij is verhuisd. Ik ben een doener, wil graag nog wat betekenen voor de gemeenschap, hier in Tilburg,  met de jaartjes die ik hier nog heb. En daarom wil ik ook graag een plek opzetten waar mensen met klachten terecht kunnen, klachten over banken, verzekeraars, politie, politiek, medische wereld. Dat is best lastig om te realiseren, want ik ken bijna niemand hier. Ik ben daarom ook op zoek naar mensen die me hiermee kunnen helpen."

Share

2 gedachten over “Winny Gumbs vertelt over Bobby Farrell van Boney M

 1. Godelieve Engbersen

  Leuk Winnie zo beter te leren kennen.
  Bijzonder dat hij zoveel beroemdheden van dichtbij heeft gekend.
  We hebben onlangs in Café de Plaats nog een Karaokae georganiseerd, en nátuurlijk was BoneyM, met raar dansje van Bobby Farrell ook van de partij.
  De Speaker's Corner kan zeker wat worden.
  Op 18 juli jl. hebben we voor het eerst de Speaker's Corner georganiseerd, waar alle aanwezigen een zegje mochten doen.
  Voor meer informatie, zie ook:
  http://www.nachtburgemeestertilburg.nl
  als ook het filmpje wat over deze avond is gemaakt.

  De Zeepkist zal door Tilburg reizen. Zo gaan we bepaalde kroegen bezoeken, alsook allerlei plekken in de stad.
  Data zullen vermeld worden op de site.
  Zie ook bericht op Tilburgers.nl
  "Eerste 'Speakers Corner' met spontane betogen".

  Mooi om iemand in ons midden te hebben, die veel ervaring heeft met het starten van een People's Corner! Dat is zeker hier ook mogelijk. Ideeën delen, hart luchten, bezorgdheid uiten.

 2. Don Alfredo

  Wat voor mij heel belangrijk is, is het starten van een soort Speaker's Corner hier in Tilburg. Ik heb voor een paar jaren in Genève ook met veel succes een People's Corner gestart, dus het moet hier ook mogelijk zijn. Ik heb mijn idee al aan een paar mensen overgedragen en ik hoop dat het wat wordt, want zo'n instantie is hier bitter nodig waar de kleine man (Jan met de pet) zich ook uiten kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen