Spring naar inhoud

Wethouder Hans Kokke (SP) stapt uit de politiek

SP-wethouder Hans Kokke keert volgend jaar niet terug op de verkiezingslijst van SP Tilburg. Ook is hij niet opnieuw beschikbaar voor een wethouderschap als zijn termijn na de verkiezingen afloopt. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 21 maart 2018.

Hans Kokke is op dit moment wethouder armoede, sport, WMO en gemeentelijke vastgoed in Tilburg. De SP-wethouder kiest na tien jaar gemeentepolitiek voor een nieuwe uitdaging.

Hans Kokke: "Ik heb een geweldig mooie periode meegemaakt in de Tilburgse politiek. Ik ben begonnen als commissielid, werd toen raadslid en daarna fractievoorzitter. In 2014 heb ik een geweldig verkiezingsresultaat mee mogen maken als lijsttrekker en ik ben tenslotte de laatste vier jaar bestuurder geweest van deze mooie stad. Ik heb er lang over nagedacht en ik heb besloten dat ik nu voor een andere uitdaging ga kiezen. Welke uitdaging is nog de vraag, ik heb daarin nog geen keuze gemaakt.

Ik heb het werk als wethouder altijd met veel plezier gedaan en ben blij dat we een hoop bereikt hebben. De landelijke bezuinigingen in de zorg hebben we in Tilburg goed op kunnen vangen, we hebben grote stappen vooruit gezet met ons armoedebeleid en er ligt een prachtig nieuw sportcomplex aan de Spoordijk. Ik wens SP Tilburg een mooie campagne toe en ik weet zeker dat ze een goed resultaat gaan halen."

De voorzitter van SP Tilburg, Bob Jansen, reageert: "Wij respecteren de beslissing van Hans om voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Hans en ik hebben de afgelopen jaren prettig samengewerkt en ik dank hem voor zijn inzet om Tilburg socialer te maken. Ik wens hem veel succes in de toekomst."

SP Tilburg zal 1 oktober 2017 het conceptverkiezingsprogramma en de
conceptkandidatenlijst bekend maken, die later door de leden definitief
worden vastgesteld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen