Spring naar inhoud

Welke ‘slimme meter’ heeft u?

Download hier de lijst met 'slimme energiemeters' als pdf-bestand.

De laatste 10 jaar hebben veel mensen een zogenaamde 'slimme meter' in hun meterkast gekregen, waarmee de verbruiksgegevens op afstand kunnen worden afgelezen door het energiebedrijf. Dat het aannemen en laten installeren van een dergelijke 'slimme meter' niet verplicht is, berichtten we reeds en in herhaling op maandag 27 februari 2017.

Enkele dagen later publiceerde de Universiteit van Twente een onderzoek, waaruit bleek dat naar schatting minimaal 750.000 van deze meters de verbruiksgegevens niet goed registreren, waardoor mensen fors meer zijn gaan betalen voor de geleverde energie. Soms tot zes keer zoveel. Het gaat om meters die tussen 2004 en 2014 zijn geproduceerd.

Via het actualiteitenprogramma EenVandaag, liet de overkoepelende organisatie van energiebedrijven - Netbeheer Nederland - weten dat er met ingang van maandag 6 maart 2017 een lijst van 11 energiemeters zou worden gepubliceerd die verkeerd meten. Deze belofte is weliswaar nagekomen, maar sindsdien is de website van Netbeheer Nederland niet meer te bereiken vanwege overbelasting.

Met veel dank aan de redactie van EenVandaag, die de lijst als pfd-bestand via Facebook heeft gedeeld, is de lijst met typenummers ook hier te downloaden.

Als blijkt dat u één van deze energiemeters in huis heeft, is de eerste stap om hierover contact op te nemen met uw energieleverancier.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen