Spring naar inhoud

Waarde van huizen ruim 5 procent gedaald

Ontwikkeling WOZ-waarde en prijzen bestaande koopwoningenDe waarde van huizen is vorig jaar landelijk gezien fors gedaald, tot onder het prijsniveau van 2007.  Op de peildatum van 1 januari 2014 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde (waardering onroerende zaken)  211.000 euro, een daling van ruim 5 procent in een jaar.

De WOZ-waarde was in 2010 het hoogst, met gemiddeld 242 duizend euro per woning. Daarna begon de WOZ-waarde te dalen; in 2013 was met 5,4 procent de daling het grootst. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen ligt nu net onder het niveau van 2007.

Vanaf 2014 kunnen alle inwoners van Tilburg zelf via internet de WOZ-waarde van hun huis beïnvloeden. Een te hoge WOZ-waarde van het huis werkt door in allerlei fiscale en lokale heffingen.

Tilburgse huizenbezitters kunnen op internet zien hoe de WOZ-waarde van hun huis is opgebouwd. Ze kunnen bijvoorbeeld de inhoud, oppervlakte, bouwjaar, ligging en staat van het onderhoud aanpassen als die niet kloppen en eventueel andere vergelijkbare woningen kiezen.

Wethouder Erik de Ridder  „We willen vooral laten zien hoe de WOZ-waarde van een huis is opgebouwd. Deelnemers vinden dat volgens de reacties erg prettig. Uiteraard vinden ze het ook fijn dat ze wijzigingen kunnen aanbrengen als bepaalde gegevens niet kloppen.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen