Spring naar inhoud

Vrienden fietsen 275 kilometer voor Gerrit Poels

Op 11 mei 2017 wordt Gerrit 'broodpater' Poels 88 jaar. Een groep van zeven fietsvrienden, de 'Vrienden van Poels' zijn de uitdaging aangegaan om in de nacht van 10 op 11 mei een tocht van 275 kilometer te fietsen, bepakt met brood. Onder hen ook columnist en oud-stadsdichter Jace van de Ven en 'Brabander van het Jaar 2016' Ruud van der Meijden. De fietsvrienden zijn verenigd in wielertoerclub (WTC) Peerke Pollentier en De Spookrijders.

Op 10 mei in de avond stappen de fietsers naar goed voorbeeld op hun fietsen en komen donderdag 11 mei op de 88e verjaardag van Gerrit Poels aan op het Wilhelminapark, waar dan eveneens de officiële opening van de Pollepel wordt gevierd, die donderdag 2 februari 2017 in gebruik werd genomen voor het uitdelen van brood en levensmiddelen.

Wie mee wil fietsen is van harte welkom om zich aan te sluiten en de hele tocht mee te fietsen. Ook wordt er een mogelijkheid geboden om de laatste 60 km mee te fietsen vanaf 8.00 uur in de ochtend vanaf De Pollepel aan de Stedekestraat. Deelname is gratis.

De gemiddelde snelheid zal 25 km per uur zijn. De route is geschikt om met een  stadsfiets te doen, al zal het een flinke inspanning zijn om hiermee 25 km per uur te halen.

De Stichting Poels helpt wekelijks ongeveer 700 mensen. De bezoekers leven van het minimum en meestal nog daaronder. Steeds meer mensen hebben zelfs helemaal geen inkomen, hetzij tijdelijk, of voor langere duur. Er is dan ook maar één regel, die luidt: ‘Zo nodig, zijn alle regels overbodig.’ Stichting Poels helpt met brood en andere levensmiddelen, kleding en andere gekregen spulletjes. Ook delen ze een lach en een traan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen