Spring naar inhoud

Volgende stap in de verbouwing van de Binnenstad

De gemeente Tilburg en projectontwikkelaars Wereldhave en VolkerWessels hebben dinsdag 21 maart 2017 samen de plannen ondertekend voor de herontwikkeling van het stadscentrum. Het gaat om de aanleg van de nieuwe straat tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, de herontwikkeling van winkels en het bouwen van woningen.

Een gedeelte van de herontwikkeling is gestart met de verbouwing van Hudson's Bay en de eerste aanzet van de nieuwe straat: de Frederikstraat. In de loop van 2017 worden Hudson's Bay en de Frederikstraat tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat geopend. Op dit moment en nog tot 24 april 2017 is nog een bestemmingsplan-procedure aan de gang, waarop iedereen nog zijn of haar mening kan geven.

Bestemmingsplanprocedures voor de woontoren aan het Pieter Vreedeplein en de woningen en Frederikstraat tussen de Heuvelstraat de Emmapassage worden gestart. De verwachting is dat in de loop van 2018 de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen.

Wereldhave, VolkerWessels en de gemeente Tilburg hebben de ambitie om het centrum onderscheidend en aantrekkelijk te maken. Dit doen de partijen door het aanleggen van de nieuwe winkelstraat, het aanbieden van een gevarieerd en compleet winkelaanbod, het bouwen van woningen en het realiseren van een sfeervolle, groene openbare ruimte.

Naast bovenstaande ontwikkelingen wordt in de loop van dit jaar tot 2020 gewerkt aan de verbouwing van Stadskantoor 1 aan het Raadhuisplein en Stadskantoor 2 aan het Koningsplein. Aan Stadskantoor 1 wordt een winkelplint toegevoegd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen