Spring naar inhoud

Vijver Stokhasselt wordt gedempt, nieuwe vijver in voorbereiding

KuikentjeBegin juni hebben bewoners van de wijk Stokhasselt de alarmbellen laten klinken omdat er keer op keer dode vissen en eenden in de IJpelaarvijver lagen. Wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) beloofde meteen actie te zullen ondernemen en deze belofte is hij stipt nagekomen. Het college komt nu met een voorstel van aanpak.

Uit het onderzoek is gebleken dat de staat van de vijver zo slecht is, dat zo spoedig mogelijk ingrijpen noodzakelijk is. Hierbij is renovatie geen oplossing, daarvoor is de constructie niet geschikt. Daarom zal de vijver zo snel mogelijk gedempt worden. Hiermee kan meer dierenleed en de kans op besmetting met het E. coli-bacterie en blauwalg worden voorkomen. Ook wil het college hiermee voorkomen dat bewoners opnieuw via de media aandacht vragen voor de problemen met de vijver, wat de gemeente imagoschade zou kunnen opleveren.

De wijkbewoners hebben expliciet laten weten een nieuwe vijver te willen en die zal er ook komen, al is er op dit moment nog geen budget voor. Er is wel budget voor het dempen van de vijver en het laten maken van een nieuw ontwerp, want dit kan worden betaald uit het onderhoudsbudget (€ 150.000,-). Voor de aanleg gaat de gemeente nog op zoek naar financiele middelen en zodra die er zijn zal aan de aanleg worden begonnen.

Share

1 gedachte over “Vijver Stokhasselt wordt gedempt, nieuwe vijver in voorbereiding

  1. e.voogt

    Wie heeft dit kunnen bedenken om ons bewoners een zwarte bak met zand te schenken 150.000 heeft het maar liefst gekost.dat had wel anders kunnen worden opgelost. Wie nu nog gelooft dat wij ons mooie uitzicht en het woongenot dat we daar mee hadden kan zich nu wel voorstellen dat dat niet meer terug komt, mij is bij de gemeente verteld ,als er geld voor is komt er in de toekomst een kleine vijver terug nou dat is een mooie gedachte. Maar veel mensen met mij worden hier van niet blij We gaan hier maar op wachten en we bedanken de gene die dit bedachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen