Spring naar inhoud

Verkiezingsdebat, 11 maart, Café Bolle

Brabant Kiest logoOp 18 maart 2015 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Om ervoor te zorgen dat Tilburgers de lokale kandidaten leren kennen is er op woensdag 11 maart een verkiezingsdebat in Café Bolle aan het Piusplein 8.

Vanaf 20.00 uur zullen kandidaten van de PvdA, SP, GroenLinks, VVD, D66 en CDA eerst met elkaar over tal van onderwerpen in debat gaan. In het tweede deel van de avond gaan kandidaten die verkiesbaar zijn voor de Eerste Kamer met elkaar in debat. Op 26 mei kiezen namelijk de vers-gekozen leden van de Provinciale Staten de (nieuwe) leden van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer controleert de wetten die door de Tweede Kamer worden aangenomen, en kunnen deze ook tegenhouden.

In Brabant doen 15 politieke partijen mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

De politieke partijen hebben het initiatief genomen voor de organisatie van dit verkiezingsdebat. Tijdens de avond zal gedebatteerd worden over verschillende provinciale en landelijke onderwerpen en zal onder andere oud-burgemeester Ruud Vreeman akte de présence geven. Inloop is vanaf 19:30 uur en de eerste twee consumpties zijn op kosten van de politieke partijen.

Locatie: Cafe Bolle Piusplein Tilburg
Datum: 11 maart 2015, 19.30 – 22.00

Share

1 gedachte over “Verkiezingsdebat, 11 maart, Café Bolle

  1. Joost van DAT

    Leuk initiatief van de landelijke partijen, maar 9 partijen mogen niet meedoen. Bewijst maar weer eens dat de kiezer alleen nodig is voor de 1e kamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen