Spring naar inhoud

Verkeersdrukte verwacht bij Koning Willem II Stadion vanwege EK voetbal voor vrouwen

Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 vindt in Nederland het EK voetbal voor vrouwen plaats. Tilburg is één van de speelsteden. In het Koning Willem II stadion vinden vijf wedstrijden plaats.

Er wordt gespeeld op dinsdag 18 juli, vrijdag 21 juli, maandag 24 juli, donderdag 27 juli en zondag 30 juli. De wedstrijden starten om 20.45 uur en zijn rond 22.30 uur afgelopen. De start- en eindtijd van de kwartfinale op 30 juli maakt de KNVB later pas bekend.

Op maandag 24 juli vindt de wedstrijd Nederland - België plaats in het Koning Willem II stadion. Deze wedstrijd is al een aantal weken uitverkocht. De Goirleseweg is op deze dag - als het eveneens Roze Maandag is op de Tilburgse Kermis en daardoor mogelijk extra druk - deels afgesloten in de avonduren vanwege de grote hoeveelheid touringcarbussen die deze dag worden verwacht.

Er wordt één rijstrook van de Goirleseweg (de rechterrijstrook, richting Tilburg) tussen 19.00 en 23.00 uur afgesloten voor het doorgaande verkeer. De Goirleseweg blijft in de richting van Goirle open. De parallelweg blijft beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanwege de hoeveelheid extra verkeer is aanzienlijke verkeershinder te verwachten en door deze maatregel wil de gemeente Tilburg de overlast tot een minimum beperken.

Om de bezoekersstromen vanuit binnen- en buitenland goed te kunnen faciliteren en de bereikbaarheid van de omgeving te kunnen garanderen wordt een aantal extra maatregelen getroffen. Verkeer wordt vanaf de A58 naar een speciale EK parkeerlocatie geleid. Vanuit deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen richting het stadion. Deze bussen staan tijdens de wedstrijd op het industrieterrein geparkeerd. Ook na de wedstrijd rijden er pendelbussen terug naar de parkeerlocatie.

 

Indien ook de overige wedstrijden in de komende week uitverkocht raken, wordt de Goirleseweg ook op de andere speeldagen tussen 19.00 en 23.00 uur in één rijrichting afgesloten.

Hebt u naar aanleiding van deze brief vragen over de bereikbaarheid, dan kunt u contact opnemen met Mark Clijsen van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via e-mail: mark.clijsen@tilburg.nl of telefoonnummer: 013 - 542 8324.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen