Spring naar inhoud

Verkeer rond en tijdens de Tilburgse Kermis 2017

Op dinsdag 18 juli 2017 is de opbouw begonnen van de Tilburgse Kermis. Hierdoor zijn verschillende straten in de stad niet toegankelijk voor verkeer en zijn er diverse omleidingen.

Daarnaast zijn er extra voorzieningen voor auto's en fietsen en ook bussen en treinen met nachtdiensten.

Auto's

Vanaf dinsdag 18 juli, 12.00 uur tot woensdag 2 augustus, 12.00 uur zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

 • Besterdring vanaf het NS-plein tot en met het Besterdplein (oversteek wel mogelijk via Johannes van Oisterwijkstraat, daar staan verkeersregelaars)
 • Beide rijbanen van het NS-plein tussen de Spoorlaan en de Besterdring
  Noordzijde van het NS-plein (geen toegang vanaf Koestraat)
 • NS-plein (parkeerterrein)
 • Burgemeester Brokxlaan van NS-plein tot station. Parkeerterrein bij Hall of Fame is wel bereikbaar via de Wagenstraat.
 • Spoorlaan tussen Magazijnstraat en parkeergarage 013-Tivoli inclusief het kruispunt Heuvelring, NS-plein.
 • Heuvelring tussen de Spoorlaan en Piusplein
 • Piusplein (ook geen doorsteek bij Jan Aartestraat!)
 • Paleisring
 • Stadhuisplein vanaf de Bisschop Zwijsenstraat tot de Paleisring

Omleiding
In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer via de Veldhovenring - Groeseindstraat - Hoefstraat - Van Meterenstraat omgeleid naar de Ringbaan-Oost.

Parkeren

Tijdens de Kermis is er een Transferium bij de universiteit, met pendelbussen naar de Burgemeester Brokxlaan en weer terug. De pendelbussen rijden elk kwartier en een rit kost €1,-. Het parkeren op dit terrein is gratis. En als het terrein van de universiteit vol is, is parkeren ook toegestaan op het Van Gend en Loosterrein (het Spoorpark) aan de Hart van Brabantlaan. Parkeren kost hier €1,- per dag.

De vijf parkeergarages: 013/Tivoli, Schouwburg, Koningsplein, Pieter Vreedeplein, Stappegoor (Tilburg Zuid met Transferium) zijn van 21 tot en met 30 juli 24 uur per dag open. Zie voor gedetailleerde informatie ook www.detilburgsekermis.nl.

Fietsen

Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen Heuvel en Katterug gesloten. De fietsenstallingen Concertzaal (met veel extra plaatsen) en Pieter Vreedeplein zijn tijdens de kermis open. Op de Spoorlaan tegenover parkeergarage 013/Tivoli komt een extra fietsenstalling voor ± 1000 fietsen. Deze fietsenstallingen zijn van vrijdag 22 tot en met zondag 31 juli tot 04.30 uur open. Langs de Burgemeester Brokxlaan is een tijdelijke fietsenstalling. Deze is, in tegenstelling tot alle andere, onbeheerd. Zie ook www.detilburgsekermis.nl.

Bussen

De bussen rijden tijdens de kermis een aangepaste route. Om die reden kunnen de reistijden langer worden, waardoor ook de prijs van een busrit hoger wordt. Zie voor alle dienstregelingen de website www.arriva.nl/aangepaste-dienstregeling-tijdens-de-tilburgse-kermis.

Treinen

NS rekent op veel extra reizigers en zet extra lange treinen in. Op Roze maandag rijden er extra nachttreinen, namelijk in de nacht van maandag op dinsdag rijden er extra nachttreinen richting Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Bovendien rijden er ook nachttreinen richting de Randstad op vrijdag en zaterdag. Zie ook www.detilburgsekermis.nl.

Boten

De Tilburgse Kermis is bereikbaar per boot. In de Piushaven zijn in totaal 60 elektro-aansluitingen beschikbaar. Het liggeld bedraagt € 1,05 per meter scheepslengte per nacht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen