Spring naar inhoud

Veel aanvragen voor Duurzaamheidslening

Op dit moment zijn er 43 aanvragen binnen voor de Duurzaamheidslening die de Gemeente Tilburg per 1 maart 2015 in het leven heeft geroepen. Volgens de nieuwspagina van de Gemeente:  "Er zijn in de afgelopen maanden op 13 woningen zonnepanelen gelegd. De lening is ook gebruikt voor bijvoorbeeld een houtgestookte kachel, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of een HR++ ketel."

"Er zijn nu totaal 43 aanvragen binnen en er is voor ruim 100.000 euro aan leningen verstrekt. Voor nog eens 180.000 euro zijn aanvragen in behandeling bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Bij elkaar is dat 28% van de 1 miljoen euro, die de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld."

 

Achtergrond: Tilburgse huiseigenaren kunnen een lening bij de gemeente aanvragen voor aanpassingen aan hun woning om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. De gemeenteraad stelt daarvoor 1 miljoen euro beschikbaar. Woningbezitters kunnen onder meer zonnepanelen of een zonneboiler plaatsen. Ook is het mogelijk om isolatie aan te brengen of zogenoemd HR++ glas te plaatsen.

Met de lening kunnen huiseigenaren makkelijker investeren in duurzame maatregelen. Omdat de energierekening lager wordt, kan de lening in een aantal jaar terugverdiend worden.

Huiseigenaren kunnen de werkelijke kosten van de duurzame maatregelen lenen met een minimum van 2.500 en een maximum van 15.000 euro. De rente is 2 procent. Dit is aftrekbaar van de belasting. De afsluitprovisie is 2 procent. De looptijd is 10 jaar voor leningen tot 7.500 euro, 15 jaar voor leningen tussen 7.500 en 15.000 euro. Alleen huizen met een WOZ-waarde tot 350.000 euro komen in aanmerking voor de lening. Meer informatie op de pagina energiezuinig wonen op deze website.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen