Spring naar inhoud

Uniek straatbeeld 1975-1985 van Tilburg online

Op de website van het Regionale Archief zijn de diverse foto-straten te vinden en deze kunnen tot in detail worden bekeken.

Het Regionale Archief Tilburg heeft unieke foto's van Tilburgse straten op de website online gezet. Het betreft hier de fotostrips van de voormalige gemeentedienst Publieke Werken en fotograaf Joep Vogels.

Het Regionale Archief meldt op de website: "Na maanden van voorbereidend werk hebben we scans van langgerekte fotostroken online geplaatst. Hierop staan beelden van straten in de binnenstad van Tilburg. Circa 25 kilometer straatwand is vanaf nu tot in detail te bekijken op de website van het archief."

Van 1977 tot en met 1984 trok fotograaf Joep Vogels door de straten van de binnenstad van Tilburg. Voor de gemeentelijke dienst Publieke Werken legde hij de panden aan de linten en hoofdverbindingswegen in het centrum van de stad vast. Hij verwerkte ze tot lange stroken op karton, als een soort Google Streetview 1.0. Deze fotostroken zijn uniek en maken deel uit van de collectie van Regionaal Archief Tilburg. De verzameling biedt een mooi beeld van de straten in die periode, waarvan veel door sloop is verdwenen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen