Spring naar inhoud

‘Trammelant’, een gloednieuw Rock- en Pop-koor

Tilburg krijgt een nieuw Rock- en Pop-koor, Trammelant geheten. Een laagdrempelig koor waar iedereen welkom is. We praten even bij met de initiator en artistiek voorman, Arjan Bruinsma. Waarom een nieuw koor in Tilburg? "Ja, omdat er nog geen koor bestaat waar ieder zo maar lid van kan worden, en waar het plezier en samen zingen voorop staat. Trammelant is de nieuwe naam voor het koor. Het is een laagdrempelig koor, geen stemtesten vooraf je hoeft geen noten te kunnen lezen, we werken met een methode dat iemand gewoon stemband uitkiest om te gaan oefenen."

07-05-2014-Arjan-Bruinsma-BoemelTilburg krijgt een nieuw Rock- en Pop-koor, Trammelant geheten. Een laagdrempelig koor waarbij iedereen welkom is. We praten even bij met de initiator en artistiek voorman, Arjan Bruinsma.

Waarom een nieuw koor in Tilburg?  "Er bestond in Tilburg nog geen laagdrempelig popkoor waar iedereen lid van kan worden. Er zijn geen stemtesten en je hoeft geen noten te kunnen lezen. De stempartijen worden namelijk voorgezongen vanaf een cd."

Hoe gaat dat in zijn werk?  "Nu, in elk nummer dat je gaat oefenen en spelen zitten verschillende stemmen. Je kiest welke stempartij bij je past en die ga je dan oefenen door mee te zingen met de cd. En dat oefenen kan gewoon thuis, in de auto, onder de douche. Het plezier moet voorop staan."

"Ik kom uit de muziekwereld, als pianist en componist, en heb vroeger vaak met koren samengewerkt. Daar werkten we ook met voorgezongen orkestbanden, er ontstaat dan snel resultaat. Vooral ook omdat iedereen lekker in zijn vrije tijd kan oefenen. Eén dag in de week komen we dan samen om te oefenen en te repeteren. Mijn ervaring leert me dat je dan al heel snel fantastische resultaten kunt bereiken."

Wat voor soort muziek gaat het nieuwe koor zingen? "Het moet een stoer koor worden. Pop en Rock zegt het al. Het repertoire is popmuziek met een accent op rock. Met bijvoorbeeld nummers van The Beatles, Queen, Robbie Williams, en af en toe een uitstapje naar swingende gospel, alles is mogelijk. In het eerste jaar gaan we zo'n acht nummers instuderen en ik wil daarna zo'n vier keer per jaar optreden met 'Trammelant'."
Screen-shot-Trammelant-3PM-filmpje
Heb je al een locatie op het oog? Arjan glimlacht. "Ja, dat wordt een hele mooie locatie in de Spoorzone. De Boemel, gebouw 76 in de Spoorzone. Dat is een laagdrempelig theater en podium."

"Gerard Korthout, een van de initiatiefnemers, heeft grote plannen met die ruimte, het moet een soort broeinest worden. Hij zegt zelf: "Een low budget theater. Allerlei groepen met leuke creatieve bedenksels kunnen zich bij ons aanmelden om hier iets te gaan doen, je moet het zien als een soort community-gebouw. We hebben wel een kantine, maar zeker geen openbare horeca." en dat klinkt erg goed, vind ik."

"Zaterdag 12 juli is er een speciale open dag bij De Boemel." vervolgt Arjan. "Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom in de Spoorzone, gebouw 76  en dan zal ik uitleg geven over het nieuwe koor 'Trammelant'. Je kunt je dan tegelijk al opgeven, het seizoen begint maandag 8 september met een workshop.  Maar op 25 augustus is er nog een speciale inloopavond vanaf 19:30 uur. Ik hoop dat we met dit nieuwe koor voor genoeg 'Trammelant' gaan zorgen." besluit Arjan lachend.

Trammelant heeft een eigen website en is ook te vinden op Facebook.

Daarnaast is er een speciale promo gemaakt die hieronder te beluisteren is:

Share

1 gedachte over “‘Trammelant’, een gloednieuw Rock- en Pop-koor

  1. Kees Kroon

    Ik zou het heel leuk vinden om een keer te komen kijken en te luisteren op een repetitie avond van jullie vereniging zingen vindt ik leuk om te doen, dus misschien een nieuwe aanmelding. Groetjes Kees Kroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen