Spring naar inhoud

Ton Gimbrère heeft de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen

Ton Gimbrère heeft op woensdag 6 september 2017 de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen uit handen van burgemeester Peter Noordanus.

Ton Gimbrère heeft deze onderscheiding gekregen vanwege zijn vele inspanningen voor Tilburg, met name voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze avond heeft hij afscheid genomen als directeur van Bonheur Horeca Groep.

Meer dan tien jaar heeft Ton Gimbrère zich ingezet om jongeren in Tilburg en omgeving met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden.

Zo is hij vanaf het begin betrokken geweest bij Prins Heerlijk, het restaurant waar jongeren met leerproblemen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar een vak leren terwijl ze werken in de horeca. Zij krijgen hier de kans om onder professionele begeleiding werkervaring op te doen bij diverse horecagelegenheden.

Ook is Ton Gimbrère actief geweest voor het leerwerktraject van ContourdeTwern 'Chef's Level' voor jongeren die niet passen in het reguliere onderwijs wegens een optelsom van problemen. Hij gaf ook deze jongeren een kans om binnen de Bonheur Horeca Groep stage te lopen en hij bemiddelde tussen opleiding de Rooi Pannen en collega-horecaondernemers.

Verder is hij vanaf het begin betrokken geweest bij het Maatjesproject. Dit is een project vanuit werkgevers om één op één in contact te komen met mensen met een grote afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt. Werkgevers coachen werkzoekenden gedurende zes maanden. Als terugkeer op de arbeidsmarkt weer in zicht is, stelt de werkgever zijn netwerk open voor de werkzoekende en ondersteunt de werkzoekende met solliciteren.

In 2014 werd door zijn inspanningen Bonheur Horeca Groep benoemd tot Brabants werkgever met maatschappelijk hart.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen