Spring naar inhoud

Toewijzing sociale huurwoningen ruimer vanaf 7 mei

Met ingang van 7 mei aanstaande kunnen mensen met een laag middeninkomen weer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning via het systeem van Woning in Zicht. Dit hebben de woningcorporaties WonenBreburg, Tiwos, TBV Wonen en 't Heem, de gemeente Tilburg en het Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg samen besloten.

Sinds 1 januari 2011 moesten woningzoekenden met een inkomen tussen de € 34.085 en € 43.000 een woning huren op de particuliere markt en konden zij geen sociale huurwoning toegewezen krijgen. Na een onderzoek dat in 2011 is gehouden naar de situatie van de middeninkomens op de Tilburgse woningmarkt, bleek dat het voor de lage middeninkomens op dit moment erg moeilijk is om passende woonruimte te vinden.

In de particuliere sector is voor deze groep vrijwel geen betaalbaar woningaanbod - tot € 664 per maand - beschikbaar. Ook de koopmarkt is door de strengere eisen voor het verkrijgen van een hypotheek voor deze groep nauwelijks toegankelijk. En in de sociale huurmarkt kunnen deze mensen niet terecht door de strenge regels die daarvoor tot nu toe gelden.

Om de situatie voor mensen met een laag middeninkomen te verbeteren, is besloten deze groep toe te laten tot de betaalbare huurvoorraad van de woningcorporaties. Het gaat hierbij om de huurwoningen met een huurprijs tussen € 524 en € 664 per maand. De goedkopere huurwoningen blijven alleen toegankelijk voor de laagste inkomens.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen