Spring naar inhoud

Toespraak Wim van der Leegte over Nederlandse Maakindustrie

Wim van der Leegte, president-commissaris van VDL Industries gaat dinsdag 11 april 2017 om half acht in de Postelse Hoeve, een lezing houden met als titel: “De Nederlandse Maakindustrie”.

Van der Leegte gaat vertellen over zijn belevenissen sinds hij het metaalbedrijf vijftig jaar geleden van zijn vader overnam. 4 November 2016 trad hij af als algemeen-directeur. Zijn kinderen namen de executieve taken over. Van der Leegte bouwde het bedrijf uit tot een onderneming met 88 onderdelen. Goed voor een omzet van 3 miljard euro en werkgelegenheid voor 12.000 mensen. Twee-derde van deze werkgelegenheid is in Nederland gebleven. Daarmee toont Van der Leegte zich een ondernemer met een sterke binding met ons land.

Intussen is VDL uitgegroeid tot een parel van de Nederlandse maakindustrie. Zijn laatste huzarenstuk is de redding van Nedcar in Born. Inmiddels draait deze fabriek weer op volle toeren met de assemblage van Mini-modellen van BMW. Het belang van Van der Leegte voor Eindhoven werd onderstreept door zijn jarenlang voorzitterschap van de Eindhovense Fabrikantenkring.

Hoe kan een familiebedrijf zo groot worden en blijven beschikken over een zeer goede solvabiliteit? Hoe kon Wim van der Leegte zo’n succesvol ondernemer worden, terwijl de ene na de andere industrie uit Nederland verdween? Op die vragen zullen toehoorders een antwoord krijgen.

Naast leden van de organiserende Adelbert Vereniging Midden-Brabant en leden van de Brabants-Zeeuwse werkgeversvereniging zijn ook andere belangstellenden welkom mits zij zich tijdig aanmelden bij de secretaris van Adelbert Vereniging Midden-Brabant, whgianotten@outlook.com. De Postelse Hoeve is te vinden aan de Dr Deelenlaan 10 te Tilburg

Share

1 gedachte over “Toespraak Wim van der Leegte over Nederlandse Maakindustrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen