Spring naar inhoud

Tina en Arnold zetten zich in voor gehandicapte honden

Tina Bentir en haar man Arnold Hamers hebben in augustus 2017 een hond geadopteerd uit Roemenië. De hond Quinty, die naar schatting vier of vijf jaar oud is, zag er troosteloos uit; sterk vermagerd, gewond en met een fikse ontsteking aan haar poot. Maar ondanks dat ze veel mensen heeft meegemaakt die haar kwaad wilden doen, heeft ze haar vertrouwen in mensen behouden.

Dat was dan ook de reden dat Tina en Arnold besloten om haar een kans en een nieuw leven te bieden. De gewonde poot kon Quinty echter niet behouden, amputatie was de enige optie om haar leven te redden. Sindsdien gaat Quinty op drie poten door het leven en dat gaat best redelijk, al is ze wel gauw moe en kan ze niet hard rennen en wild spelen zoals andere honden.

Daarom zijn Tina en Arnold nu aan het sparen voor een prothese, die €590 kost. Daarnaast hebben ze extra uitgaven moeten doen voor een bakfiets en een aangepast riem waarmee ze Quinty overeind kunnen helpen als het haar zelf niet lukt op drie poten. In huis hebben ze een traplift geïnstalleerd, want de trap oplopen kan Quinty niet.

Om het geld bij elkaar te krijgen is Tina een crowdfundactie gestart via de website 'Doneeractie.nl' onder de titel 'Laat me weer lopen'.

Maar daar blijft de inzet van Tina en Arnold niet bij. Hun volgende stap is om ook andere honden te helpen. In veel Europese landen, waaronder Roemenië, bestaat geen dierenzorg met een netwerk van dierenartsen zoals in Nederland. Honden zoals Quinty worden aan hun lot overgelaten en vaak gedood, bijvoorbeeld door ze met een hooivork dood te steken.

Daarom nemen Tina en Arnold het initiatief om fondsen te gaan werven, zodat ook andere honden met een handicap kunnen worden geholpen. Hiermee zal de financiële drempel voor mensen lager worden om ook een gehandicapte hond te adopteren.

Dit is een coproductie van Tilburgers.nl en Omroep Tilburg.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen