Spring naar inhoud

Tilburgse student Yorin Bal genomineerd als Mbo Ambassadeur

Yorin Bal uit Tilburg is student aan de mbo-opleiding Luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg, waar hij wordt opgeleid tot Technicus Vliegtuigonderhoud. Als enige student in Nederland heeft hij de Part-examens gehaald, zodat hij in heel Europa aan vliegtuigen mag sleutelen en vrijgeven voor de vlucht.

Landelijk wordt er elk jaar een student benoemd tot Mbo Ambassadeur benoemd. Mbo Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Hierbij word verder gekeken dan naar het behalen van hoge cijfers alleen. Alle deelnemende mbo-scholen in Nederland, in totaal 39, kiezen jaarlijks hun eigen Ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Tot en met 2016 werden Mbo Ambassadeurs 'Uitblinkers' genoemd.

ROC Tilburg heeft Yorin Bal genomineerd voor de titel Landelijke Mbo Ambassadeur 2017. Zijn stages op vliegbasis Gilze Rijen waren meer dan uitmuntend; een aanwinst voor Defensie. Bovendien denkt hij in oplossingen, is hij assertief en komt hij graag op voor anderen.

Tot 8 november aanstaande kan het publiek stemmen op één van de 39 kandidaten via de website ‘ditismbo.nl’. Op 23 november volgt de landelijke prijsuitreiking.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen