Spring naar inhoud

Tilburg uit de oude doos: Noordstraat Lange Schijfstraat

We zien hier de Noordstraat richting centrum en met de rug naar de Noordhoeksekerk. Dit was de kruising met de Lange Schijfstraat die destijds liep van Lieve Vrouweplein (toen Sint Annaplein geheten) naar de Noordstraat, en dat is nu de  Noordhoekring. De huidige Lange Schrijfstraat loopt van Bredaseweg naar dat Lieve Vrouweplein. De bomen op de achtergrond zijn de tuin van Villa de Vier Jaargetijden van de fabrikantenfamilie Pollet.

 

Dit is ongeveer het punt waar de oude foto gemaakt is. De Noordstraat liep vroeger noordwaarts helemaal door tot aan het spoor bij de Gasthuisring. Aan het einde van de Noordstraat was er een splitsing met de Lange Schijfstraat richting Bredaseweg en iets verderop een kruising met de Spoorlaan, waar je richting station ging en de Industriestraat die naar het westen liep en overeenkomt met de huidige Hart van Brabantlaan. De spoorlijnen  liepen destijds ook iets noordelijker en zijn met de aanleg van het hoogspoor wat naar het zuiden verplaatst.

Share

1 gedachte over “Tilburg uit de oude doos: Noordstraat Lange Schijfstraat

  1. Peter van den Besselaar

    Dit is wel een heel scherp contrast met de Korvelfoto van vorige week. Toen was alles herkenbaar en hier raak je helemaal de kluts kwijt als je je wilt orienteren. Mooi idee wel dat bomen blijven, ook als de omgeving drastisch verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen