Spring naar inhoud

Tilburg Trofee voor 150-jarige Koninklijke Harmonie Orpheus

tilburg trofeeDe Koninklijke Harmonie Orpheus heeft op 26 oktober de Tilburg Trofee van de gemeente Tilburg ontvangen. De harmonie bestaat 150 jaar.

Het muziekgezelschap kreeg de onderscheiding ook voor de bijzondere betekenis die ze voor de stad hebben. De uitreiking vond plaats na afloop van de speciale jubileumrevue in Theater Tilburg. Wethouder Marcelle Hendrickx reikte de Tilburg Trofee uit.

De Koninklijke Harmonie Orpheus kan terugkijken op een succesvolle geschiedenis. Bij het 90-jarig bestaan kreeg de harmonie het predicaat Koninklijk vanwege haar bijzondere diensten voor de stad Tilburg.Sinds 1948 komt het orkest uit in de eerste divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM). Er werden internationale successen behaald. Vanaf 1983 behaalde het orkest een onafgebroken reeks eerste prijzen met onderscheiding tijdens concoursdeelnames. In 1996 promoveerde Orpheus naar de Concertafdeling. Tilburg is de thuisstad van dit orkest. Gezien de artistieke prestaties en de daarmee samenhangende (inter)nationale uitstraling is de Koninklijke Harmonie Orpheus van bijzondere betekenis voor Tilburg.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen