Spring naar inhoud

Theresialyceum actief bij nieuwe Biodiversiteitstuin KvK

Hier komt de nieuwe biodiversiteitstuin

Het Theresialyceum is actief betrokken bij de aanleg van de nieuwe   biodiversiteitstuin  op de hoek van Ringbaan West en Prof. Cobbenhagenlaan. De tuin is verder het resultaat van samenwerking tussen Het Corpac Huis (dat is de naam van het gebouw waarin ook de Kamer van Koophandel zich bevindt), ECNC (Het Europese expertisecentrum voor duurzaamheid) en de provincie Noord-Brabant.  Ook is de gemeente Tilburg bij het plan betrokken, als eigenaar van een groot deel van de grond. Studenten van hogeschool Van Hall Larenstein (voorheen: Landbouwhogeschool Wageningen) hebben gezorgd voor het ontwerp van de biodiversiteitstuin.

Plattegrond van de biodiversiteitstuin

Met de biodiversiteitstuin wil Het Corpac Huis een natuurlijke omgeving maken voor planten en dieren. Er worden hagen geplant, bloemenweiden aangelegd, een poel gegraven en nestgelegenheid voor verschillende soorten vogels en insecten geboden. De veranderingen komen niet alleen de biodiversiteit rond Het Corpac Huis ten goede, maar dragen ook bij aan een gastvrije uitstraling van het gebouw.

Bij een informatiebijeenkomst tekende Rector Oudejans van het tegenovergelegen Theresialyceum een verklaring om  het thema biodiversiteit op te  pakken in en rondom de school en in de lessen. Daarnaast wil de school leerlingen betrekken bij de ontwikkeling van de tuin.

Met de aanleg van de biodiversiteitstuin wordt in september begonnen en zal ongeveer drie maanden duren. De gemeente steekt er 110.000 euro in, Het Corpac Huis 20.000 euro en de provincie Noord-Brabant betaalt 25.000 euro.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen