Spring naar inhoud

Testers gezocht voor app om doorstroming A58 te verbeteren

screenshot-play-google-com-2016-10-13-13-14-56Om de doorstroming van het verkeer op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven te verbeteren heeft het provinciebestuur van Noord-Brabant samen met het bedrijf FlowPatrol een applicatie (app) ontwikkeld die hiervoor moet gaan zorgen. Voor deze app worden testers gezocht.

Gebleken is dat 40 procent van de files op het stuk van de A58 tussen Tilburg en Eindhoven ontstaat door onverwachts remmen, een colonne langzame voertuigen of invoegend verkeer dat doorschuift naar de linkerbaan. De FlowPatrol-app moet ervoor zorgen dat de automobilist vroegtijdig weet wat er gebeurt op de weg en daarop kan reageren.

a58De app gebruikt daarvoor 'coöperatieve technologie'. De app krijgt informatie van auto's die voor de automobilist rijden en geeft informatie van hem door aan voertuigen die daarachter rijden. Alles communiceert met elkaar, 'Talking Traffic' wordt dat genoemd. Doel van de app is om de automobilist te ondersteunen met een individueel rijd-advies.

flowpatrol_flowradarBij de app hoort een kastje, de FlowRadar, dat in de auto geplaatst moet worden. Bakens langs de kant van de weg zorgen dat er informatie bij het kastje komt. Daarna komt de info in de app. Doordat er een kastje tussen zit verbruikt de telefoon minder mobiele data.

Automobilisten die geregeld over de A58 tussen Tilburg en Eindhoven (vice versa) rijden, kunnen drie maanden gratis meedoen met de proef.

Meer informatie over de applicatie en de FlowRadar staat op de website FlowPatrol.nl. De privacy-verklaring van het bedrijf is hier te vinden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen