Spring naar inhoud

Start bouw horecapaviljoen op de middenpier in de Piushaven

Op dinsdag 16 mei 2017 heeft wethouder Berend de Vries het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden van een nieuw horecapaviljoen op de middenpier van de Hopliedenkade bij de Piushaven. The Cloud Collective heeft het gebouw ontworpen.

Vanuit het nieuwe horecapaviljoen, dat op de zuidkant van de pier zal verrijzen, kijken mensen straks over het water van de haven uit. Het dak is in gebruik als uitzichtplatform en een flink deel van de middenpier blijft openbaar toegankelijk. Het pand krijgt rondom glazen wanden en er komt een openbaar dakterras op. De glazen wanden zorgen voor een open transparante uitstraling. Rondom de pier worden loopvlonders aangelegd en een 'zitsteiger'. De bouw van het paviljoen valt samen met de herinrichting van de aangrenzende Vendeliersstraat en omgeving. De opening van het paviljoen met dakterras is begin oktober 2017.

De Tilburgse exploitant Giel van Schaaijk staat te popelen om als kok te gaan ondernemen in zijn eigen stad, samen met zijn partner Michelle van Doorn gaat hij het paviljoen exploiteren. Zeven dagen per week is de horecagelegenheid geopend voor lunch, diner en borrel. De naam wordt later bekend gemaakt.

Berend de Vries: "Met het ontvangstpaviljoen met restaurant en het openbare dakterras krijgt de zuidoever van de Piushaven een enorme kwaliteitsinjectie. De middenpier wordt zo echt een prachtige plek om van de Piushaven te genieten. Hiermee bouwen we door aan dit levende podium en toonaangevende woonmilieu aan het water. Iets om trots op te zijn."

The Cloud Collective kwam tijdens een eerder uitgeschreven wedstrijd met het winnende ontwerp op de proppen. Het collectief werkt ook mee aan de renovatie van de LocHal en maakte eerder een ontwerp voor het fietspad door industriële complexen van de Spoorzone.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen