Spring naar inhoud

Skatebaan en bomen Soerendonklaan in Dalem wijken voor nieuwbouw

In de voorbereidingen voor de geplande nieuwbouw 'Stadsrand Dalem' in de Reeshof zal binnenkort de skatebaan en jongerenontmoetingsplaats (JOP) aan de Soerendonklaan worden verwijderd.

De nieuwbouw van ongeveer 380 eengezinswoningen in Dalem komt tussen de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef, de Reedijkdreef - Renesselaan - Soerendonklaan en de Middeldijkdreef. Het plan wordt uitgevoerd in circa tien fasen. De realisatie van het geheel zal maximaal vijftien jaar in beslag nemen.

Projectontwikkelaar AM heeft eind februari 2017 een bodemonderzoek uitgevoerd vanwege de fundering voor de nieuwe woningen. Dit moet ook gebeuren op de locaties van de skatebaan en de JOP. De gemeente wil samen met jongerenwerk R-Newt (onderdeel van ContourdeTwern) op zoek naar een nieuwe plek voor de skatebaan en de JOP in de wijk.

Vanwege het nieuwbouwplan moeten er tevens 10 bomen worden gekapt die langs de Soerendonklaan staan en verdwijnen er een aantal struiken langs het fietspad Dalemdreef. Hiervoor komen langs de Soerendonklaan en in de rest van de wijk ook weer nieuwe bomen terug.

De gemeente Tilburg gaat hiervoor zelf een vergunning aanvragen en hierop kan dan nog bezwaar worden gemaakt.

Daarnaast is het nog niet helemaal zeker of het bestemmingsplan zal kunnen doorgaan omdat de Raad van State nog een oordeel moet vellen over een aangetekend beroep. Maar de gemeente Tilburg en de projectontwikkelaar gaan er alvast vanuit dat de rechter dit beroep zal afwijzen en denken nog dit jaar met de bouw te kunnen beginnen. Hiervoor moet het terrein nog bouwrijp worden gemaakt.

Voor meer informatie en vragen kunnen bewoners terecht bij Niels Suijkerbuijk (gemeente Tilburg) via telefoonnummer 013 542 8381 of e-mailadres niels.suijkerbuijk@tilburg.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen