Spring naar inhoud

Het Provinciebestuur van Brabant heeft als één van haar taken om goed overzicht te houden op bedrijventerreinen. Zijn er genoeg bedrijventerreinen om aan de vraag te voldoen? Is de kwaliteit hoog genoeg en voldoen ze aan de wensen van bedrijven die zich - misschien - nieuw in Brabant willen vestigen. Daarbij probeert de Provincie voorspellingen te doen over de komende jaren.

Eind 2014 heeft de provincie samen met de Brabantse regio’s vooruitzichten gemaakt van de ruimtebehoefte aan bedrijventerreinen. Daaruit bleek dat in Brabant een tekort aan ruimte voor zeer grootschalige logistiek dreigde te ontstaan. Daarentegen was er een te groot aanbod aan plannen voor terreinen voor MKB en diensten. ...lees verder "Bedrijventerreinen Brabant: vraag en aanbod niet in balans"

Share

Wethouder Mario Jacobs en de 65-jarige prior broeder Isaac Major van Abdij Koningshoeven strooiden vrijdag 12 mei 2017 een mix van bloemzaden in het gebied rondom de abdij. De gemeente Tilburg wil hiermee de biodiversiteit van het gebied Moerenburg-Koningshoeven vergroten. Dit kan door te zorgen dat er meer verschillende bloemen komen. Al geruime tijd werken de abdij, de gemeente en enkele anderen partijen samen om het landschap in het gebied Moerenburg-Koningshoeven aantrekkelijker te maken. ...lees verder "Mario Jacobs en broeder Isaac zaaien samen bloemen in bij Abdij Koningshoeven"

Share

De K2 Prijs is bedoeld voor initiatieven om de hulp aan kinderen en jongeren te verbeteren en om te voorkomen dat er problemen ontstaan. De K2 Prijs roept instellingen en professionals op om concrete projecten of producten uit de praktijk in te dienen met als thema dat het moet gaan om hulp en ondersteuning voor kinderen en jongeren uit migrantengezinnen. ...lees verder "De K2 Prijs: voor een project om kinderen en jongeren te helpen"

Share

Brabant staat bekend om het Bourgondische karakter en op het gebied van voeding en gastvrijheid zijn veel nieuwe ontwikkelingen. Veel Brabantse ondernemers zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en werken aan duurzaam voedsel, gezond eten en vernieuwing.

Daarom willen de Provincie Brabant en AgriFood Capital in 2018 laten zien dat het mogelijk is om Brabant niet alleen de meest productieve maar ook de meest duurzame en innovatieve regio op het gebied van agrifood te laten zijn. Op allerlei manieren zetten overheid, kennisinstellingen en bedrijven zich hier al voor in. Dit themajaar biedt een podium voor al die initiatieven en moet leiden tot nieuwe vormen van samenwerking. ...lees verder "2018 wordt Brabants themajaar ‘We Are Food’"

Share

In december 2014 werd in opdracht van de provincie Noord-Brabant in het kader van de praktijkproef 'Spookfiles A58' een kentekenregistratie gestart op de A58. Deze proef is inmiddels afgelopen en de conclusie is dat de nieuwe technieken goede kansen bieden voor Nederland én Europa om de veiligheid en doorstroming op de wegen te verbeteren. ...lees verder "Proef ‘Spookfiles A58’ beëindigd"

Share

In de komende maanden gaat PostNL beginnen met het op grote schaal verwijderen van brievenbussen in Brabant. Volgens Omroep Brabant verdwijnen  er 1.111 van de 2.329 Brabantse brievenbussen terwijl er 166 nieuwe bijkomen. In Brabant blijven dan nog 1.384 brievenbussen over.

Het afnemend gebruik van briefpost zorgt voor een verminderde behoefte aan brievenbussen. ...lees verder "Vragen CDA Brabant over verdwijnen van 1.000 Brievenbussen"

Share

Vanaf 1 april 2017 - of als deze datum niet gehaald wordt: zo snel mogelijk - krijgt de regio Hart van Brabant één crisisdienst die dag en nacht bereikbaar zal zijn voor mensen in nood. Het kan bijvoorbeeld gaan om mishandeling, huiselijke geweld of psychische nood.

Burgers bellen bij crisis het nummer van Veilig Thuis (0800-2000), 112 of de huisartsenpost. ...lees verder "Regio Hart van Brabant krijgt een 24-uurs Crisisdienst"

Share

1

Een van de vele conclusies uit het op dinsdag 7 maart 2017 door Guus Sluijter, gemeenteraadslid van de PvdA Tilburg, gepresenteerde plan 'Armoede bestrijding kan beter!'.

Een van de redenen voor de PvdA Tilburg om in een plan middels ideeën en voorstellen te beschrijven hoe armoede veel beter kan worden voorkomen en aangepakt. Na een korte introductie door gespreksleider Arjan Pronk dinsdagavond bij Cinecitta was het tijd voor Guus Sluijter om de conclusies en ideeën uit het plan toe te lichten. ...lees verder "“Armoede is diepgeworteld in Tilburgse samenleving”"

Share

Van 11 mei 2017 tot en met 2 juli 2017 organiseert Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc) de tentoonstelling 'Buiten Kaders', een expositie over documentaire film en fotografie. In deze expo willen ze het werk van filmmakers en fotografen laten zien die het documentaire-vak onderzoeken en tonen wat in Brabant binnen het documentaire werkveld gebeurt.

Veel fotografen en filmregisseurs tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door zowel hun discipline als de wereld om hen heen te bevragen. Bkkc biedt ruimte aan deze idealistische makers. Maar wie zijn die Brabantse documentaire filmers en fotografen? Waar zitten ze en wat doen ze? Bkkc brengt ze graag in beeld! ...lees verder "Bkkc zoekt Brabantse documentaire filmers en fotografen!"

Share

Van alle fietsende inwoners is 85 procent tevreden over de Tilburgse fietspaden in het algemeen en over de kwaliteit ervan. Ook de doorstroming haalt een goede score. Met deze cijfers staat de stad bovenaan in een recent landelijk onderzoek in elf gemeenten.

Tilburg haalt iets minder positieve cijfers bij de aspecten verkeersveiligheid en sociale veiligheid, aantrekkelijkheid en aanwezigheid voorzieningen. Hierbij staat de stad in het midden van de ranglijst. ...lees verder "Tilburgers tevreden over de fietspaden"

Share

1

Het Groeilokaal, gehuisvest in een voormalige mobilisatiecomplex aan de IJpelareweg  in Tilburg-noord, is in enkele jaren veranderd in een ontmoetingsplaats voor kinderen en volwassenen, waar thema’s als natuur en duurzaamheid centraal staan. Een school zonder muren. Een organisch kunstwerk. Een land-art project voor natuurbeleving en kunsteducatie. ...lees verder "Het Groeilokaal is het ‘Groen Bedrijf van de Maand’"

Share

Op station Tilburg Universiteit is woensdag 15 februari 2017 een OV-fietscarrousel geopend. Dit is een geautomatiseerd systeem waar reizigers met hun OV-chipkaart een fiets kunnen huren. De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland.

In de carrousel zitten 24 fietsen. Op alle treinstations en de 4 grote busstations in Noord-Brabant zijn nu OV-fietsen te huur. Op 20 stations zijn ook fietskluizen aangelegd. De aanleg van de fietskluizen op de stations kostte ruim 800.000 euro. Dit is door de provincie betaald. De NS zorgt voor het beheer en onderhoud van de OV-fietsen en de kluizen. ...lees verder "OV-Fietscarrousel op Tilburg Universiteit geopend"

Share

De commissaris van de koning, Wim van de Donken en de burgemeesters van de vijf grote steden in Noord-Brabant,  John Jorritsma van Eindhoven, Elly Blanksma van Helmond, Paul Depla van Breda, Peter Noordanus van Tilburg en Ton Rombouts van Den Bosch, pleiten voor een 'deltaplan' tegen de drugscriminaliteit.

Dit schrijven ze in een gezamenlijke brandbrief aan het Rijk. Hierin doen ze concrete voorstellen om de strijd beter te kunnen voeren tegen de drugscriminaliteit. Volgens hen vermengt de onderwereld zich steeds meer met de bovenwereld en is het tijd voor rigoureuze maatregelen. ...lees verder "Brabantse burgemeesters willen strijdkas van 150 miljoen voor bestrijding drugscriminaliteit"

Share

Op zaterdag 11 maart 2017, het weekend voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart 2017, nemen zes lijsttrekkers het tegen elkaar op in het verkiezingsdebat van het Zuiden. Het is voor het eerst dat de regionale omroep van Limburg (L1) en Omroep Brabant zo'n debat organiseren.

De deelnemers van het debat van het Zuiden zijn Mark Rutte (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA), Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks). PVV-voorman Geert Wilders is niet ingegaan op de uitnodiging. ...lees verder "Zes lijsttrekkers gaan strijd aan in Debat van het Zuiden"

Share

Op dinsdag 14 februari 2017 kunnen inwoners uit Midden-Brabant tussen de 17 en 27 jaar die op zoek zijn naar werk zich presenteren tijdens speeddate-evenement  'Matchen op Werk' Op Valentijnsdag zijn tussen 9:00 en 12:00 uur 20 werkgevers aanwezig in het Willem II-stadion in Tilburg.

Bezoekers kunnen in gesprek met deze werkgevers en hun curriculum vitae (CV) laten lezen. Ook is het mogelijk om een professionele foto te laten maken en een CV op de website Talent Uit Werkhart te zetten. ...lees verder "Op zoek naar werk via speeddaten op Valentijnsdag"

Share

Na de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 nam het CDA Brabant voor het eerst in haar geschiedenis plaats in de oppositiebankjes, want voor het eerst werd de VVD de grootste partij in het provinciebestuur en koos zij de SP als coalitiepartner.

Van alle overheden is het provinciebestuur het meest onbekende en onduidelijke voor het merendeel van de mensen. Dat blijkt ook uit de opkomstcijfers bij verkiezingen voor de Staten, die al twee decennia nauwelijks de 50% halen. ...lees verder "CDA Brabant wil kloof tussen burgers en Provincie dichten"

Share

Op donderdag 16 februari 2017, om 19.30 uur, organiseert Stichting Veteranen Hart van Brabant een Veteranen Netwerkborrel in Café Hoegaarden aan het Piusplein in Tilburg. Tijdens  de Veteranen Netwerkborrel zal speciale aandacht zijn voor het project  'Away from Home', een spel om meer te weten te komen over de ervaringen van veteranen.

Het nieuwe project 'Away from Home' van Joep Tempelaar is door een combinatie van interesse in spellen, geschiedenis en waargebeurde verhalen, én zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie (major advertising en minor gamification) tot stand gekomen. ...lees verder "‘Away from Home’ tijdens Veteranen Netwerkborrel"

Share

Verschillende bedrijven in regio Midden-Brabant willen diverse bedrijfsactiviteiten terughalen uit de lagelonenlanden. Dit heet reshoring. Om deze bedrijven te begeleiden is 'The Reshoring Connection' opgericht.

Initiatiefnemers van 'The Reshoring Connection' zijn Midpoint, Tilburg University en de Hart van Brabant Gemeenten. Hiermee wil Midden-Brabant haar koploperspositie in de maakindustrie versterken én vernieuwen. Voor een duurzame groei van de economie worden bedrijven gestimuleerd het werk terug te halen naar de regio, door het slim inzetten van technologische innovatie en robotisering. ...lees verder "Reshoring kennis in nieuw ondernemersplatform"

Share

In oktober 2016 werd de Tilburgse Stichting voor Maatschappelijke Opvang Traverse al, door het Nationale Succes Award Instituut, uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de branche maatschappelijke opvang. Naast branchewinnaar maken SMO Traverse nu ook nog kans om in de top 10 te komen en de grote winnaar te worden onder alle verschillende branchewinnaars. ...lees verder "SMO Traverse maakt kans op Best Presterende Werkgever 2016"

Share

3

Gastbijdrage van Toine van Corven

Op 30 oktober berichtte ik op mijn Facebook-pagina, doorgeplaatst op de website Tilburgers.nl, over een aflevering van het Cultureel Café, waarin schrijver Anton Dautzenberg als gastinterviewer sprak met directeur Chris van Koppen van BKKC (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur). Mijn bijdrage was niet bedoeld als een feitelijk verslag van de avond; eerder als een impressie, geschreven vanuit verbazing over wat zich had afgespeeld. Aan mijn impressie werd door niemand die bij het interview was iets afgedaan. Tot nu toe dan. Want nu, bijna twee maanden (!) later, op 20 december schrijft Chris van Koppen in een blog op www.bkkc.nl dat het een weergave is waarin 'feiten, interpretaties en meningen door elkaar lopen'; waarin zelfs 'grote onzin' wordt verkondigd. ...lees verder "BKKC-directeur gaat opnieuw de fout in"

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen