Spring naar inhoud

De weersverwachting voor de komende week: maandag recordwarm, daarna langzaam overgang naar onstuimig herfstweer. De week begint prachtig met alleen maar zonneschijn en 26 graden op de thermometer.

Op dinsdag en woensdag is er meer bewolking, maar het blijft droog bij zo’n 19 graden. Vanaf donderdag laat de herfst zich van de andere kant zien. Regen en wind staan dan op het programma, waarbij het vooral op vrijdag en zaterdag onstuimig zal zijn. Tevens beginnen de temperaturen te dalen tot 14 á 15 graden in het weekeinde. ...lees verder "Herfst laat zich deze week van twee kanten zien"

Share

De weersverwachting voor het komende weekeinde: zeer warm en droog. Op zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af, maar op zondag regeert alleen maar de zon.

De temperaturen lopen op van 21 op zaterdag tot 23 graden op zondag. Maandag wordt nog warmer (tot misschien wel 25 graden) en zullen vele dagrecords gebroken worden. Een echte nazomer dus, die vanaf dinsdag begint af te brokkelen. Tot en met woensdag blijft het nog wel droog, maar er komt bewolking opzetten en de temperaturen beginnen te dalen naar 18 tot 19 graden. Vanaf donderdag wordt het wisselvallig en vallen er buien. ...lees verder "Een gouden herfst dit weekeinde"

Share

De weersverwachting voor de komende week: wisselvallig bij oplopende temperaturen. Tot en met woensdag is het miezerig en valt er van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Op dinsdag en woensdag is het daarbij wat onstuimig. Op donderdag nog een enkele bui, maar vanaf vrijdag krijgen we een weersomslag. Een nazomer dient zich aan die het weekeinde haar hoogtepunt heeft met heel veel zonneschijn. De temperaturen lopen deze week op van 16 graden op maandag tot 22 á 23 graden in het volgende weekeinde! ...lees verder "Aanhoudend wisselvallig bij oplopende temperaturen. Vanaf vrijdag nazomer tot 22 graden in het weekeinde"

Share

De weersverwachting voor het komende weekeinde: wisselvallig en fris. Zaterdag begint nog droog gevolgd door regen in de middag bij 14 graden. Op zondag is de regen overgegaan in buien waar de ochtend mee begint. In de middag wordt het droog en met wat zon wordt het iets zachter met een graad of 15. Na het weekeinde houdt het wisselvallige weer aan bij 14 tot 15 graden. Alleen woensdag ziet er droog uit, maar dat is ook maar afwachten.

Vandaag hadden we te maken met de tweede officiële storm van het seizoen.

Na 13 september woedde er op deze donderdag een noordwesterstorm over het noorden van het land met gemiddeld windkracht 9. ...lees verder "Wisselvallig en onstuimig herfstweer"

Share

De weersverwachting voor de komende week: eerste dagen onstuimig, dan een rustdag gevolgd door opnieuw wind en regen. Maandag waait het behoorlijk. Na wat regen in de ochtend is het voor rest van de dag overwegend droog bij een graad of 17. Dinsdag valt er een enkele bui en is het fris met maximaal 15 graden. Dan krijgen we de rustdag op woensdag die ons droog weer brengt met een mix van wolken en zonneschijn en 16 graden. Vanaf donderdag keert het onstuimige en wisselvallige weer terug en zakt het kwik naar 14 tot 15 graden in het weekeinde. ...lees verder "Oktober start met onstuimig herfstweer"

Share

Hierbij de weersverwachting voor het komende weekeinde: zaterdag droog en rustig, maar zondag onstuimig en later regen. Op zaterdag is het meest bewolkt met af en toe wat zon. Het blijft wel droog en het is fris met 16 graden. Zondag geeft dezelfde temperaturen alleen is het weerbeeld totaal anders. De wind neemt in de loop van de dag namelijk flink toe en later gaat het regenen.Op maandag is het ook nog onstuimig met veel buien. Het wordt dan wel iets zachter met een graad of 18. Vanaf dinsdag komen we in wat rustiger vaarwater terecht: de wind neemt af en tevens de neerslagkansen. Zon en wolken wisselen elkaar af en dat houden we tot het einde van de week. Het kwik doet eerst nog wel een stapje achteruit, maar begint vanaf woensdag weer te stijgen tot 18 graden op vrijdag. ...lees verder "Even een dipje in de nazomer door ex-hurricanes"

Share

Hierbij de weersverwachting voor de komende week: aanhoudend rustig en zacht najaarsweer. Op maandag begint de dag met mist gevolgd door een afwisseling van zon en wolken. Bij dit alles wordt het een graad of 19. Dinsdag begint ook nevelig gevolgd door iets meer bewolking waaruit een druppel kan vallen. Met 20 graden wordt het iets zachter. Woensdag ziet er prachtig uit: zon en wolken wisselen elkaar af en het wordt nog iets warmer tot 21 graden. Daarna beginnen er wat kreuken te komen in het nazomerweer. Op donderdag zien we al meer bewolking met kans op wat lichte regen. Vrijdag ziet er nog droog uit, maar in het weekeinde is de nazomer voorbij en wordt het wisselvallig bij temperaturen die op normaal niveau komen te liggen voor eind september. ...lees verder "Aanhoudend rustig en zacht najaarsweer"

Share

Hierbij de weersverwachting voor het komende weekeinde: prachtig najaarsweer met temperaturen van rond de 20 graden. Zaterdag begint mistig, maar na het optrekken ervan wordt het zonnig en loopt het kwik op naar 19 graden. Zondag is het nog warmer en kan het met een afwisseling van zonneschijn en sluierwolken 21 graden worden. Na het weekeinde houdt het rustige en mooie najaarsweer aan. Wolken en zon wisselen elkaar af bij temperaturen van 19 tot 20 graden en het blijft overwegend droog.

...lees verder "Herfst begint met een nazomertje"

Share

De weersverwachting voor deze week: eerste dagen nog wisselvallig en koel, daarna droger en warmer. Op maandag en dinsdag gaan er buien vallen en liggen de temperaturen op zo’n 15 tot 16 graden.

Vanaf woensdag gaat het weer veranderen en komt er steeds meer zonneschijn. Tevens gaan de temperaturen omhoog naar de 18 graden. Vanaf donderdag wordt het aangenaam septemberweer. Zon en wolken wisselen elkaar af, het blijft droog en de thermometer laat mooie kwikstanden zien van 20 graden op donderdag tot 18 à 19 graden de dagen erna.

...lees verder "Eerste dagen nog wisselvallig en fris. Vanaf donderdag meer zon en warmer"

Share

Het komende weekeinde: fris en wisselvallig. Op zaterdag is het somber en vallen de meeste buien. Zondag valt nog een enkele bui, maar zien we wel meer de zon. Op beide dagen wordt het zo’n 15 graden. Maandag vallen er nog steeds buien en op dinsdag nog een enkele. Vanaf woensdag is het eindelijk droog en zijn er perioden met zon en wolkenvelden. De temperaturen beginnen te stijgen van 16 graden op maandag tot rond de 20 graden vanaf woensdag. ...lees verder "Wisselvallig en fris"

Share

Maandag en dinsdag zijn nog redelijke dagen met een aantal (onweers)buien afgewisseld door opklaringen. Vanaf woensdag wordt het onstuimig en nat en zijn er perioden met regen. Pas in het weekeinde wordt het wat rustiger en minder buiig. Temperaturen liggen begin deze week nog op 17 graden. Op donderdag zakt het verder terug tot een graad of 15. Daarna stijgt het kwik weer tot maximaal 18 op zondag.

Alle aandacht gaat op deze zondag uit naar de monsterorkaan Irma die als een gek tekeer gaat in het Caribische gebied. Nadat onder andere Sint Maarten en Cuba de volle laag hebben gekregen is het nu aan de beurt aan de Amerikaanse staat Florida. Bij het maken van dit artikel ligt Irma voor de eilanden van Key West en neemt verder in kracht toe, categorie 4, en rukt dan op naar het vaste land. ...lees verder "Regenachtig en koel"

Share

De weersverwachting voor het komende weekeinde. Zaterdag vallen de hele dag buien die met een klap onweer gepaard kunnen gaan. Tussendoor zijn er ook opklaringen. Zondag daarentegen begint met opklaringen en is het nog droog. In de middag verschijnen er echter stapelwolken die uit gaan groeien tot enkele buien met opnieuw kans op onweer.

Na het weekeinde houdt het onstuimige en wisselvallige weer aan tot en met vrijdag. Elke dag zijn er dan perioden met regen of een reeks van buien en waait het stevig. Bij dit alles wordt het slechts 17 tot 18 graden. Herfstweer dus. ...lees verder "Onstuimig herfstweer"

Share

De weersverwachting voor de komende week: zon en wolken, met vanaf woensdag een enkele bui en koeler. Maandag en dinsdag zijn nog warm met 22 en 24 graden, waarbij opklaringen en wolkenvelden elkaar afwisselen.

Vanaf woensdag tot en met vrijdag zijn er meer wolken en valt er een enkele bui uit. Temperaturen zakken naar maximaal 18 graden. In de loop van vrijdag komen we onder invloed van een stormdepressie die dichterbij komt en zondag arriveert. De wind begint toe te nemen en het gaat regenen. Het gevolg is een onstuimig weekeinde met veel regen, vooral op zaterdag.

Het weerbeeld voor de komende dagen lijkt bijna als twee druppels water op wat we de afgelopen week gehad hebben. Dat betekent zonnig en warm weer in de eerste dagen, met dinsdag als warmste dag, gevolgd door koelte en wisselvalligheid vanaf woensdag. Het enige verschil zal de hoogte van de temperatuur zijn, want de 32 graden die we afgelopen dinsdag hebben gehaald zit niet in het vat. Maar een graad of 23 is toch ook wel lekker voor de eerste week van september. ...lees verder "Zon en wolken met vanaf woensdag een enkele bui en dan ook koeler."

Share

Het is vandaag de laatste dag van augustus en meteen ook van de meteorologische zomer. Daarbij liep het kwik vanmiddag nog op naar 21 graden, waarmee het meteen de laagste temperatuur van deze week was.

Want daarvoor konden we nog van een prachtige zomerse periode genieten met als hoogtepunt afgelopen dinsdag toen de thermometer in Berkel-Enschot 32 graden aanwees. Het was tevens de enige tropische dag en hoogste temperatuur van deze oogstmaand.

Maar al die warmte kon niet voorkomen dat augustus 2017 de weerboeken ingaat als een koele maand.

Daarvoor was juli een normale maand, maar juni was juist extreem warm. Het gevolg was dat gemiddeld genomen we een warme zomer hebben gehad. Voor velen zal het anders aanvoelen omdat juist de koele en wisselvallige periode van het seizoen in de vakantie plaatsvond en dat blijft toch hangen. ...lees verder "Koel begin van september"

Share

De zomer laat zich in de laatste dagen toch nog even zien en hoe. Zon en wolken wisselen elkaar af, het is droog en de temperaturen bereiken soms de 25 graden waarmee een zomerse dag kan worden genoteerd.

Dat is niet alleen in onze regio, maar in heel het land. Deze opleving van de zomer is begonnen toen de Hondsdagen (20 juli – 20 augustus) voorbij waren. Opvallend hierbij is dat juist vóór de Hondsdagen het ook prachtig tot zeer warm zomerweer was. En dat is vrij bijzonder, want normaal gesproken zijn juist de Hondsdagen de warmste periode van het jaar en dus ook van het zomerseizoen.

Dit jaar dus niet en was het zelfs wisselvallig, somber en koel. Maar ja, je ziet dat het weer niet met zich laat sollen in welke periode van het jaar we ons ook bevinden. Terug naar het schitterende zomerweer waar we ons in bevinden en dat nog tot en met dinsdag zal aanhouden. ...lees verder "Warm zomerweer tot en met dinsdag, daarna koel en wisselvallig"

Share

Aangenaam zomerweer. Dat mogen we deze week toch wel noemen. De temperaturen klommen langzaam omhoog van 20 graden in het afgelopen weekeinde tot 29 graden gisteren.

Voor onze regio was het daarmee de 24e zomerse dag van meer dan 25 graden in deze zomer. Als het in De Bilt plaatsvindt is het officieel en op woensdag gebeurde het voor de 14e keer tegen normaal 21.

De laatste keer dat daar het kwik de 25-gradengrens bereikte was op 19 juli toen het 29,4°C werd. Wat ook opviel deze week: er viel geen neerslag. Op alle dagen bleef het droog en vier dagen achtereen zonder neerslag hebben we sinds juni niet meer gehad toen tussen 12 en 22 juni geen druppel regen werd opgevangen. ...lees verder "Kaai mooi, met zomerse temperaturen van 25 graden"

Share

Augustus verloopt tot nu toe koel en somber. De komende week komt daar verandering in met veel zonneschijn en op een enkele dag zelfs zomerse warmte van meer dan 25 graden.

Maar tussendoor is er ook afkoeling en wat lichte neerslag. Kortom, stabiel zomerweer zit er gewoon niet in en dat houden we tot het einde van deze meteorologische zomer.

Wellicht dat september nog een nazomer kan brengen. Terug naar dit weekeinde die wisselvallig was begonnen. Op zaterdag trokken op het einde van de ochtend en begin van de middag buien over onze regio wat nog resulteerde in 3 mm aan neerslag. ...lees verder "Overwegend droog en zomers op woensdag"

Share

Deze donderdag begon met een rode gloed aan de horizon en dat voorspelde niet veel goeds. Het is het begin van een herfstachtige periode dat tot en met zaterdag zal duren. Vandaag was het meest bewolkt en al in de ochtenduren viel de eerste regen dat later overging in motregen wat de gehele middag aanhield. In totaal viel zo’n 3 mm. Op enkele andere plaatsen regende het harder. Zo had Herwijnen en Deelen 7 mm, Westdorpe 8 en Vlissingen was het natst waar 9 mm werd opgevangen.

Pas tegen de avond werd het droog en verschenen er opklaringen. Bij dit alles werd het nog 20 graden en dat is koel voor de tijd van het jaar. Voor het gevoel was het echter veel warmer en dat heeft alles te maken met de luchtvochtigheid die hoog was. ...lees verder "Koel weekeinde"

Share

Het weerbeeld van dit weekeinde is kenmerkend sinds de zomervakantie in onze regio van start is gegaan. Terwijl we in juni en in de eerste helft van juli bijna dagelijks zaten de barbecueën en naar het zwembad gingen is het sinds 20 juli nog maar sporadisch.

Want sindsdien waren de hogedrukgebieden te zwak om lang stand te houden, waardoor depressies steeds wisten door te dringen tot onze omgeving. Het gevolg was dat mooie, warme en soms zonnige zomerdagen heel snel werden afgewisseld met koelte en wisselvalligheid. ...lees verder "Het is op en af met het weer. Vanaf vrijdag zelfs onstuimig koel herfstweer"

Share

We beleefden vandaag (donderdag) een zonloze dag en dat was het bijna ook afgelopen dinsdag. Op beide dagen overheerste namelijk de bewolking en viel er geregeld wat regen uit met op dinsdag in totaal 7 mm. Op deze donderdag viel het overdag eigenlijk mee en bleef het beperkt tot enkele tienden millimeters. Het hadden er veel meer kunnen zijn als het neerslaggebied niet boven Limburg bleef hangen.

Met een zuidoostelijke stroming komt het toch nog langzaam kant op en daarom moeten we voor de komende uren rekening houden met neerslag, waarbij het soms flink kan doorplenzen. Door alle somberheid werd het niet warm en bleef het kwik steken op slechts 18 graden en dat is hetzelfde waarde als twee dagen geleden. ...lees verder "Jojo weer"

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen