Spring naar inhoud

Rondleiding in het Leijpark met Dancefeest ‘Back 2 the 90’s’ in opbouw

09-03-2014--Henk-de-W-Leijpark
Henk de Winter (links) geeft uitleg in het Leijpark, naast hem Rene Speringhs, Heilke Rosmulder en Kees van Ham

Na het Dancetourfestival van twee weken geleden in het Leijpark, dat nogal wat schade aan het park had achter gelaten, vindt er zaterdag 6 september weer een dancefestival plaats; het reeds uitverkochte Back 2 the 90's. Dat was voor raadslid René Spieringhs en commissielid Kees van Ham (beide SP) reden om mee te gaan met een rondleiding in het Leijpark. Buurtbewoners en natuurliefhebbers Henk de Winter en Heilke Rosmulder lieten de mooie plekjes van het park zien, maar ook de gevolgen van een groot (dans)-feest in het Leijpark.

"Er is dan sprake van grote takken die van bomen worden afgereden, en diepe sporen in het gras. Het Leijpark is vrij moerassig, en ligt zo'n beetje in het laagste gebied van Tilburg." volgens Henk de Winter. "Bovendien blijft er meestal ook rommel liggen, dat er weken later nog ligt. Ik meld dat altijd netjes bij de gemeente maar niet altijd wordt er naar geluisterd."

De organisator van Back 2 the 90's staat het gezelschap even te woord. Een groot gedeelte van het park is al afgezet met hoge witte hekken omdat met de opbouw van het feest al is begonnen en is daardoor niet toegankelijk. Een woordvoerder bij het toegangshek: "Het is nu eigenlijk een bouwterrein en er zijn strenge voorschriften, speciaal schoeisel, een helm. En gasten mogen met hoge uitzondering alleen onder begeleiding op het terrein."

09-03-2014-Rondleiding-Henk-de-WInter-LeijparkToch vind de projectleider even tijd om vragen te beantwoorden en het binnenterrein te laten zien. Het grote podium moet nog opgezet worden en aan de randen van het centrale grasveld staan diverse voorzieningen in aanbouw. Een hele logistieke operatie. De projectleider van 'Back to the 90's' laat een gedetailleerde plattegrond zien: "Dit hebben we een half jaar geleden ingediend bij de Gemeente en hierop is de vergunning afgegeven. We hebben nu iets meer ruimte dan vorig jaar."

"We komen graag naar het Leijpark omdat onze gasten dit een prachtige locatie vinden en een mooie plek die zich 's avonds zeer sfeervol laat uitlichten. Vorig weekend stonden we op het terrein bij de Goffert in Nijmegen, we hadden toen slecht weer en daar komt een nieuwe grasmat. Nu komen we met het materieel van het podium naar Tilburg. We gaan keurig om met het park,  want we willen natuurlijk volgend jaar ook weer komen."

"We hebben speciale ijzeren platen gehuurd waarop het zwaardere materieel de spullen komt brengen, dat kost een lieve duit. We doen dit geheel in samenspraak met de gemeente. Op vrijdag komt hier een schouw voordat het feest begint of alles volgens plan is opgebouwd. En ook na afloop wordt alles weer netjes gecontroleerd".

Na afloop ziet Rene Spieringhs wel verbeterpunten die hij mee gaat nemen in fractieoverleg en naar de gemeenteraad: "Er kan beter gekeken worden of het grootste gedeelte van het park wel afgezet mag worden, en er zijn vragen over de bereikbaarheid. Ook de handhaving van de vergunning is niet altijd even duidelijk. Ook mag er wel gekeken worden naar de effectiviteit van het meldpunt."

Het dansfeest 'Back 2 the 90's' aanstaande zaterdag is al helemaal uitverkocht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen