Spring naar inhoud

ROC Tilburg wint elfde editie van het MBO Debattoernooi

Op vrijdag 10 februari 2017 streden 200 studenten in 24 teams van mbo-opleidingen uit heel Nederland, op de gastlocatie van het ROC Mondriaan in Den Haag, om de felbegeerde titel van MBO Debatkampioen 2017. Dit toernooi telt drie debatrondes en één finaledebat tussen de twee beste scholen. In de finale mocht ROC Rijn IJssel uit Arnhem stond ROC Tilburg (Juridische Opleiding); zij waren aan het eind van de toernooidag de twee sterkste teams.

Na een ontzettend spannend finaledebat over ‘belasting voordelen voor buitenlandse bedrijf’ wees de jury als eerste de beste spreker aan: Sjoerd van het ROC Rijn IJssel mag zich daarom een jaar lang Beste Spreker van het MBO Debattoernooi noemen. De finalejury had er een lang beraad voor nodig en wees uiteindelijk het ROC Tilburg aan als 11e Landelijk Debatkampioen van het mbo.

Het landelijk MBO Debattoernooi wordt sinds 2007 georganiseerd door de Stichting Nederlands Debat Instituut.  Deze 11e editie  werd geopend door een verkiezingsdebat tussen de studenten en politici van verschillende partijen: Dilan Yesilgöz (VVD), Fatma Koşer Kaya (D66), René Peters (CDA), Rik Grashoff (GroenLinks), en de PvdA. Zij gingen met elkaar in debat over ‘Nederland moet iedere maand een bindend referendum organiseren over een belangrijk vraagstuk’.

Voorzitter van de stichting Roderik van Grieken stelt: ‘’Door te debatteren ontwikkelen jongeren vaardigheden die essentieel zijn tijdens hun studie en later op professioneel vlak. Zelfvertrouwen, presenteren, mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid zijn kwaliteiten waar ze hun hele leven lang profijt van hebben.’’

Het landelijke MBO Debattoernooi is de grootste studentencompetitie binnen het mbo en wordt al elf jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van Fonds21, het ministerie van buitenlandse zaken, ministerie van onderwijs en Fonds 1818.

Share

1 gedachte over “ROC Tilburg wint elfde editie van het MBO Debattoernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen