Spring naar inhoud

Rens Hensen timmert aan de weg

Top-1000-2013-logoSinger Songwriter Rens Hensen was zondag 23 maart ook present tijdens de opnames van de CD alle 014 goed, in Paradox. Hij speelde daar als vierde artiest met het nummer 'Memory Lane'.  En hij maakt hiermee ook aanspraak op een plaatsing in de vierde editie van de Top 1000 aller Tilburgers die op 31 december 2014 live wordt uitgezonden in Wijkcentrum In de Boomtak.

Ben jij een echte Tilburger?  "Ja, een rasechte" antwoordt Rens. "Ik ben geboren in De Schans in Tilburg-Noord. En daarna heb ik nog een tijdje aan de Hart van Brabantlaan gewoond om vervolgens weer in Tilburg Noord te gaan wonen."

 

Rens-HensenWaar komt jouw interesse voor muziek vandaan? "Op mijn zestiende ben ik begonnen muziek te maken als drummer in verschillende bands.

Sinds ik in 2005 mee heb gedaan aan de Amstel Talentenjacht waar ik door de voorrondes kwam en ben ik me serieus gaan toeleggen om nummers en muziek te schrijven, hierbij ook aangespoord door mijn vader. Ik ben toen ook gelijk begonnen met pianolessen. Ik ben een perfectionist en voel me nu nog niet goed genoeg om mezelf te begeleiden.

Ik heb inmiddels twee albums gemaakt die in 2006 en 2013 zijn verschenen. Het zijn mini-albums met vijf nummers erop.  Nu heb ik inmiddels een 25 tal songs geschreven.  Voor het nummer 'Memory Lane' heb ik samen met Martijn Kerkhofs, mijn compagnon, een videoclip opgenomen en geproduceerd. Daarnaast ben ik nu bezig een band te formeren waarmee we willen gaan rondtouren.  Die is al bijna klaar, en we zijn al flink aan het repeteren, maar we zoeken nog een goede toetsenist.

We hebben in het verleden al een aantal keer opgetreden, in 2010 in Almere voor een uitverkochte Schouwburg, en ook optredens in Zaal 16 en op Elastiek in Hilvarenbeek. Daarnaast ook opgetreden voor het Cultureel Café en in 2010 ook in een vol Paradox met de CD presentatie"

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Rens kijkt serieus: "Ik wil mijn naamsbekendheid vergroten en mijzelf nog meer op de kaart te zetten. Daarom ben ik nu ook bezig met de opnamens voor een nieuwe CD die later dit jaar zal verschijnen. Ik wil dan ook samen met mijn band zoveel mogelijk optredens doen.  En als het geld ervoor is om nog een tweede videoclip op te nemen.  Dus ik wil mijn nog professioneler op de kaart zetten, en zie dan ook het liefst optredens in theater en zalen door het gehele land. En ik hoop dat mijn nummer verkozen wordt uit de opnames van de CD alle 014 goed, dat zou ik goed kunnen gebruiken" besluit Rens.

 

Op zijn website staat de volgende extra informatie: "Rens Hensen is geïnspireerd door een scala van artiesten waaronder Phil Collins maar ook artiesten zoals Sting, David Sylvian, Simply Red, Iva Davies, Kip Winger en George Michael. De stijl van deze songwriter laat zich het best omschrijven als een mengelmoes van singer/songwriter en pop. Symphonische invloeden zijn duidelijk hoorbaar en kenmerkend voor zijn repetoire. Zijn songs zijn sfeertekeningen waarbij het thema liefde de boventoon voert. Ze worden uitgevoerd met een voltallige band maar incidenteel brengt hij deze ook enkel en alleen met pianobegeleiding."

Hieronder de videoclip van Memory Lane van Rens Hensen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen