Spring naar inhoud

Regiotaxi verder als Regiovervoer Midden-Brabant

De contracten die de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en de provincie met de huidige vervoerders hebben, lopen dit jaar af. Daarom was er een nieuwe aanbesteding. Dat leverde een nieuwe aanpak, een aantal nieuwe vervoerders en een nieuwe naam op.

Regiovervoer Midden-Brabant is de nieuwe naam voor de regiotaxi en het leerlingenvervoer. Bestuurders van acht gemeenten in Midden-Brabant en de provincie Noord-Brabant ondertekenden donderdag 23 maart 2017 het nieuwe contract.

Er veranderen veel dingen in de dienstverlening. Inwoners die de regiotaxi gebruiken gaan vanaf 1 juni 2017 per kilometer betalen. Mensen die de regiotaxi gebruiken vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) kunnen maximaal 25 kilometer reizen. Het leerlingenvervoer verandert per 1 augustus 2017. In de nieuwe situatie is er een loket voor het reserveren van een rit, voor informatie en advies en voor klachten. Inwoners die nu gebruik maken van de regiotaxi en het leerlingenvervoer ontvangen binnenkort een brief met uitleg over de veranderingen.

Personenvervoer Zuid-Nederland B.V. krijgt de regio over de loketfunctie. Deze organisatie kan de gemeenten onafhankelijk adviseren en helpen om het vervoer beter, slimmer en duurzamer te organiseren. Ze plannen en reserveren ook de ritten en behandelen klachten. Dit doen zij voor gebruikers van de regiotaxi én het leerlingenvervoer.

Regiovervoer Midden-Brabant gaat rijden onder de vlag van Bravo: Brabant Vervoert Ons. Deze naam staat ook op de bussen van vervoerders Arriva en Hermes die in Brabant rijden. De provincie wil graag meer eenheid in het totaalaanbod van (openbaar) vervoer in Brabant. Nu ook het Regiovervoer Midden-Brabant onder Bravo gaat rijden is een nieuwe stap gezet.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen