Spring naar inhoud

Reeshofwarmte krijgt steun van gemeenteraad

stadsverwarming reeshofEen groep bewoners van de Reeshof, die zich georganiseerd hebben via Reeshofwarmte.nl, gaan een claim van 76 miljoen neerleggen bij Essent omdat ze teveel betalen voor de stadsverwarming.  Dat komt voornamelijk omdat ze elke jaar opnieuw voor aansluitkosten betalen. Voor aanvang van de raadsvergadering van 27 januari bood deze groep een petitie aan aan wethouder Berend de Vries, die deze graag in ontvangst nam. Hij kondigde aan dat hij donderdag 30 januari, samen met de bewoners en Essent aan tafel zou gaan om een schikking te treffen. 

Tijdens de raadsvergadering kwam Jan Heijman, VVD, met een motie waarin hij vroeg om de bewoners van de Reeshof juridisch te steunen, en eventueel ook financieel, mocht dat echt nodig zijn. Eén van de argumenten is namelijk, dat stadsverwarming deels op initiatief van de gemeente is geïnstalleerd. Stemmen over het voorstel was niet nodig, want Berend de Vries nam het graag over, in lijn met zijn toezegging bij het in ontvangst nemen van de petitie.

Eric Logister, D66, wilde graag weten of deze steun alleen voor mensen met een koophuis gold en of ook huurders op steun konden rekenen. Berend de Vries wist te vertellen dat ook huurders in gesprek waren met Essent, maar dat zij veelal via de woningcorporatie de problemen met stadsverwarming moeten aankaarten.

Lees ook:

Share

2 gedachten over “Reeshofwarmte krijgt steun van gemeenteraad

 1. Louis Hiddes

  Beste Dirk,

  je had nog wel zo beloofd dat je ons in contact zou brengen met alliander DGO - ik heb het nu maar zelf gedaan - zowaar ze komen kijken en wat ik hen tot nu toe heb verteld vinden ze zeer interessant.

 2. Dirk Janssen

  Wat een ongelofelijke trieste bedoeling heerst er in de Reeshof zeg. Waarschijnlijk is de regio zo treurig en armoedig ingericht als Vinex-wijk, dat het verstand en de moraal van de bewoners in het riool terecht zijn gekomen.

  Als een stel aasgieren duiken alle tokkies massaal op een bedrijf in de hoop dat er een duppie extra te verdienen is. Woohoo, wat een feest. En dat terwijl de tarieven zelfs wettelijk vast liggen, dus veel nut heeft het niet eens.
  Misschien moeten de Reeshof tokkies eens uit hun kansenwijk trekken, en zodanig studeren dat men een baan kan vinden, waarmee vervolgens wel geparticipeerd kan worden in een duurzame comfortabele samenleving, waarin men betaald voor wat men krijgt.

  Maar helaas, deze tokkies spenderen liever nog wat extra duppies aan de schultenbrau om hun verdriet en depressie weg te spoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen