Spring naar inhoud

3

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) organiseerde een debat over regionale journalistiek en aansluitend een algemene ledenvergadering. In Den Bosch - doorgaans worden bijeenkomsten in Amsterdam gehouden - dus twee goede redenen om als lid eens aanwezig te zijn. Doorgaans ben ik vrij snel bereid om mijn mond open te doen, maar ik had me deze keer voorgenomen om eens alleen te luisteren. Met zoveel mediawijsheid op één plek moet ik toch heel wat kunnen leren, dacht ik.

Niet dus. ...lees verder "Teleurgesteld in visieloos NVJ over lokale journalistiek"

Share

Tilburgers.nl bestaat al 10 jaar dankzij de inzet van heel veel vrijwilligersuren. Om de volgende 10 jaar door te kunnen gaan, hebben we donaties nodig van onze lezers.

Het doel van Vrienden van Tilburgers.nl is om donaties en sponsoring te werven voor de webkrant Tilburgers.nl.  Beide vallen onder de stichting Onafhankelijke Media.

Stichting Onafhankelijke Media heeft de ANBI status. ANBI staat voor: Algemeen Nut Beogende Instelling. Donaties aan een stichting met ANBI status zijn volledig aftrekbaar van de belastingen. ...lees verder

Zie ook: www.belastingdienst.nl/anbi.

 

 

Share

Het jaar is 2016 is voorbij en tijd voor een korte terugblik.

Hieronder de lijst met 30 artikelen die in 2016 het meest werden gelezen. In het afgelopen jaar hebben we meer bekendheid gegeven aan de mogelijkheid voor lezers om een Gastbijdrage in te sturen. Hiervan werd veelvuldig gebruik gemaakt en uit de lijst van meest gelezen artikelen blijkt, dat ook onze lezers dit kunnen waarderen. ...lees verder "Terugblik: meest gelezen artikelen in 2016"

Share

https-beveiligingToegegeven: het voelde wel wat gênant om over digitale veiligheid te schrijven terwijl Tilburgers.nl nog niet geheel beveiligd was tegen gluurders. Maar dat is vanaf vandaag verleden tijd.

We hebben de nodige certificaten aangeschaft, zodat het internetadres voortaan begint met https (in plaats van http). Bij gebruik van https worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Zie ook: wikipedia hier over.

Share

9

Anderhalf jaar nadat ik in de reeks 'Participatiewet in de praktijk' mijn ervaringen beschreef met het traject 'Tilburg Actief' van afdeling Werk & Inkomen (Sociale Dienst), komt er binnenkort een vervolg. Het belooft een reeks persoonlijke verhalen te worden over de ervaringen die ik ga opdoen tijdens een traject bij Sagènn of de Diamant-groep, dat is nog ongewis.

opinie

tilburgers-tweede-kamer
Tilburgers.nl bij Tweede Kamer Enquête-commissie Vestia, juni 2014

Maandagmiddag 31 oktober 2016 was ik ontboden bij Werk & Inkomen voor een gesprek. Niks bijzonders, dat gebeurt elk half jaar: "Hoe gaat het?"

Ik heb verteld over de kansen die ik creëer en gecreëerd heb in het kader van mijn vak als schrijver, en over de opdrachten die ik heb uitgevoerd en aan het uitvoeren ben in het kader van Ondernemen naar Vermogen. Dit alles geheel conform de afspraken die ik met een vorig contactpersoon / coach (functies blijven een mistig ding) heb gemaakt. Financieel betekent dit, dat ik twee derde van inkomsten zelf genereer en voor slechts één derde van de Participatiewet afhankelijk ben. ...lees verder "“Het is geen straf”"

Share

gouden-schietspoel
Wie wordt Tilburgs Politicus van het Jaar 2016? - Maak uw keuze...

We hebben in Tilburg - bij het begin van het politieke seizoen 2016 - 2017 - welgeteld 71 raadsleden, commissieleden en wethouders. Wie van deze personen verdient volgens de Tilburgers de titel 'Politicus van het jaar 2016'?

Aan de winnaar of winnares van deze verkiezing reiken we een unieke prijs uit: De Gouden Schietspoel! ...lees verder "Verkiezing: Tilburgs Politicus van het jaar 2016"

Share

vraag
Meteen naar de enquête...

Beste lezer(es),

Woont u in de gemeente Tilburg en leeft u van een bijstandsuitkering via de Participatiewet? Dan kunt u ons helpen!

We willen namelijk graag weten of, en zo ja, hoe mensen in de gemeente Tilburg geholpen worden als zij - om welke oorzaak of reden dan ook - een probleem of conflict hebben (gehad) met Werk & Inkomen (Sociale Dienst).

De enquête omvat acht vragen, waarbij nergens om persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Ook IP-adressen worden niet opgeslagen. De enquête is en blijft strikt anoniem.

De enquête is te vinden via de volgende link op de enquête-website Survey Monkey.

surveymonkey.com/onderzoek-bijstand-en-hulp

Share

1

roosDankzij een oplettende bewoner van de Bijsterveldenlaan is net bekend geworden dat er een oplichter actief is. Deze persoon, een jongen die zegt Maikel te heten, gaat met rozen langs de deuren om deze te verkopen. Hij zegt dat de rozen afkomstig zijn uit de kassen van StadsTuinderij Piushaven en dat de opbrengst wordt gebruikt voor uitbreiding van de kassen.

Het verhaal van de oplichter is niet waar.

StadsTuinderij Piushaven heeft nog geen rozen gekweekt in de kassen en heeft ook geen actie gehouden om geld op te halen voor de tuin. Er zal aangifte worden gedaan van deze oplichting.

Share

11

Update: 6 mei 2015

geld euro op zijn kantAllereerst: heel hartelijk dank voor alle steun en goede raad. De website-redactie van de Rijksoverheid heb ik gesproken en zij hebben me verteld dat zij 60 euro hebben betaald aan het ANP voor de foto. De ANP-fotoredactie wilde geen uitspraken hierover doen ("We verwerken hier 400 foto's per dag, daar kunnen we niet aan beginnen.") maar liet in een 'slip of the tongue' weten dat de fotograaf in kwestie wel 'een geval apart' is. Ook via Facebook hebben we veel goede raad meegekregen en de gouden tip: de fotograaf had eerst zelf een rekening moeten sturen tegen een normaal tarief. Hij heeft dit niet gedaan en derhalve heeft de rest van het verhaal geen juridische grond! Dit wisten wij niet. En nu we het wel weten gaan we niet betalen.

Als er meer nieuws te melden is, houden we jullie op de hoogte!
...lees verder "Tilburgers.nl vraagt hulp van lezers"

Share

5

nieuwe jasBeste lezer(es). U ziet het goed, Tilburgers.nl heeft een nieuwe jas gekregen, want de oude was na zeven jaar trouwe dienst toch echt hopeloos versleten.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd wat u vindt van de nieuwe 'look'. Dus uw opmerkingen, vragen, klachten en complimenten horen we graag, hieronder via een reactie.

UPDATE

  • Sommige onderdelen zijn in het Engels, dit zal worden verholpen
Share

SOM-logo-630pxHet jaar 2014 is ten einde, met veel positieve ontwikkelingen bij Tilburgers.nl. Hogere bezoekcijfers, sinds december onderdeel van de Stichting Onafhankelijke Media en meer dan 1.400 gepubliceerde artikelen. Hieronder volgt een lijst van de meest gelezen berichten in 2014:

 

Share

2

P1270974De onafhankelijke nieuws website Tilburgers.nl is in 2007 opgericht en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt naar 2.000 lezers per dag. De vaste redactie: Roland Samuels (hoofdredactie), John Geerts (fotoredactie) en Paula Anguita (eindredactie), wordt tegenwoordig aangevuld met 10 à 15 schrijvers, fotografen en tekenaars die allen op vrijwillige en onbetaalde basis een bijdrage leveren.

Door deze groei in het aantal vrijwillige bijdragers ontstond de behoefte om Tilburgers.nl onder te brengen in een stichting.

In oktober 2014, tijdens de Beursvloer die jaarlijks wordt georganiseerd door ContourdeTwern en waar bedrijven en organisaties diensten en wederdiensten met elkaar afspreken, werd notaris Robin Janssen van kantoor Daamen Notarissen in Tilburg bereid gevonden om geheel kosteloos de akte te passeren en op 29 december 2014 werd Stichting Onafhankelijke Media opgericht.

Deze stichting zal niet alleen Tilburgers.nl en de Top 1000 Aller Tilburgers beheren en faciliteren, maar ook ruimte bieden aan andere media-publicaties die dezelfde doelstelling delen: het stimuleren en versterken van onafhankelijke en integere media.

SOM-logo-630px

Share

6

opiniekoninklijke-bibliotheek-kranten-digitaal-3834De burgers wenden zich steeds meer af van de politiek en het vertrouwen in de bestuurders van dit land neemt al jaren af. Dit is niks nieuws en verkiezing na verkiezing blijkt dat weer minder moeite nemen om te stemmen. Tot zover is er niks nieuws aan de hand en dit fenomeen is al vele malen geconstateerd, beschreven en becommentarieerd. Echter, deze leegloop in vertrouwen en groeiende scepsis, of zelfs afkeer, treft niet alleen de politiek, maar zeker ook de media. En naar mijn mening is de media daar, deels samen met de politiek, zelf medeplichtig aan.

Radio en televisie zijn sinds hun opkomst in de vorige eeuw het beleidsdomein geweest van de politiek. Ons mediabestel werd en wordt betaald door de politiek. Hierbij staat de diversiteit van het aanbod hoog op de politieke agenda, waarbij tegelijkertijd de vraag wordt gesteld of diversiteit in de media wel een overheidstaak is. Onder andere de Raad voor Cultuur is om advies gevraagd en deze adviseert nadrukkelijk om dit na te streven. ...lees verder "Media en het einde van de drukpers"

Share

Beursvloer 2014 Tevreden gezichten na weer een match
Tevreden gezichten na weer een match - foto: Michel Klop Fotografie

Maandag 6 oktober 2014 heeft voor de negende keer Beursvloer Tilburg plaatsgevonden. Een record van 212 maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven verzamelden zich in het Willem II stadion met als doel het sluiten van een of meerdere matches! Op Beursvloer Tilburg wordt door het sluiten van matches, (dienst-voor-dienst afspraken) de basis gelegd voor samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om van wensen van organisaties te helpen realiseren. ...lees verder "Beursvloer Tilburg vestigt opnieuw een record"

Share

willem-alexander-troonrede_0Door de ramp met vlucht MH17 heeft Prinsjesdag 2014 'een rouwrand van verdriet'. Dat heeft koning Willem-Alexander zojuist gezegd in de jaarlijkse troonrede.

"In de zomer van 2014 bleek andermaal dat de vrijheid en veiligheid kwetsbaar zijn, ook in ons deel van de wereld." De ramp boven het oosten van Oekraïne heeft velen direct geraakt, ook in de Verenigde Vergadering Eerste en Tweede Kamer en 'allen diep geschokt', aldus Willem-Alexander

Een troonrede met weinig zekerheid en perspectief "De ingezette hervormingen leggen een fundament onder de toekomst van ons land. Het werken aan deze opdracht vindt plaats in een turbulente en onzekere internationale omgeving en in het besef dat vrijheid, veiligheid en welvaart nauw met elkaar verbonden zijn." zei de koning.

Hieronder de integrale tekst van de Troonrede 2014, dinsdag 15 september 2014 uitgesproken door koning Willem-Alexander. ...lees verder "Een Troonrede 2014 met weinig zekerheid en perspectief voor de toekomst"

Share

netneutrality bannerWoensdag 10 september wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de discussie rond Netneutraliteit met een opvallende actie op vele websites en sociale media. Enkele van de honderden websites die meedoen aan deze actie zijn: Foursquare, WordPress, Vimeo, reddit en Mozilla. Ook Tilburgers.nl steunt deze actie. ...lees verder "Redactioneel: steun voor actie #InternetSlowdown"

Share

3

logo-te-koopZeven jaar geleden startte Tilburgers.nl 'uit het niets' als de nieuwe en onafhankelijke nieuwswebsite van en voor Tilburg, met twee personen in de redactie. Al vanaf het begin werd Tilburgers.nl al zeer gewaardeerd door de lezers. Inmiddels zijn dat er ruim 2.000 per dag en lezen zij gemiddeld zeven artikelen. ...lees verder "Tilburgers.nl te koop!! Wie biedt er meer?"

Share

3

Norbert BruggemanWe schrijven maart 2010. Ongehinderd door veel ervaring wilden we van Tilburgers.nl een serieuze en onafhankelijke nieuwssite maken.

En ineens dook Norbert - Brugje voor ons - op via Twitter en via de Facebook-chat. Vanuit het verre Brazilië had Norbert van ons voornemen gehoord en met 200% enthousiasme dook hij er in. Met zijn 30 jaar ervaring als journalist en redacteur bij BN de Stem besloot hij ons een handje te helpen. En hij genoot ervan!

Norbert leerde ons alle kneepjes die hij wist, en dat waren er veel! Waar en hoe je nieuws kunt vinden, hoe je goede koppen schrijft, hoe je een artikel aantrekkelijk maakt om te lezen... Als we 's ochtends de computers aanzetten, zat Norbert al klaar en had hij al minstens drie onderwerpen gevonden waar we zeker over moesten schrijven. En hij corrigeerde wat we hadden geproduceerd en voerde discussies over de Tilburgse actualiteiten tot het tijd was voor zijn siësta. ...lees verder "I.M.: Norbert Bruggeman – En ineens was hij weg"

Share

12-31-2013-Jeroen-Nolte-Top1000-Aller-TilburgersSinds woensdag 8 januari 2014 maakt Jeroen Nolte (Tilburg, 1986) definitief deel uit van de redactie van Tilburgers.nl.  Hij zal onder meer met HotlineFM.nl  de technische kant op het gebied van audio en video bij Tilburgers.nl gaan verzorgen. Jeroen was ook verantwoordelijk voor de radio-uitzending en de techniek tijdens de Top 1000 aller Tilburgers.  Tijd voor een kort interview.

"Waar ben je geboren en getogen Jeroen?"  Jeroen lacht "Eigenlijk in Tilburg in het St Elisabeth Ziekenhuis, maar ik heb mijn gehele jeugd doorgebracht in Hilvarenbeek. Ik heb daar meerdere scholen gedaan voordat ik  verhuisde naar Biezenmortel, zo'n tien jaar geleden. Mijn plannen in de toekomst zijn wel om naar Tilburg te gaan verhuizen." ...lees verder "Even voorstellen: Jeroen Nolte"

Share