Spring naar inhoud

Juryfout bij uitslag D’n Opstoet 2011

De Carnavalstichting Tilburg bericht dat bij de uitreiking van de prijzen van D’n Opstoet  2011 een fout is  gemaakt bij het verwerken van de juryrapporten. KV De Fenpruuvers was volgens de jury de terechte winnaar van de categorie Hóógkèèr. De Schèèl Praaje, die op het podium gehuldigd zijn als winnaar, eindigen nu op de tweede plaats. Een laatste controle was niet goed uitgevoerd waardoor verkeerd opgetelde punten in het juryprogramma terecht kwamen. Dit geldt enkel voor de categorie Hóógkèèr.

Daarnaast is het zo dat er twee deelnemers (CV De Bierschaope en De Görkese Turken) exact hetzelfde aantal punten van de jury hebben gekregen. Wanneer twee deelnemers exact hetzelfde aantal punten hebben dan is het aantal punten voor de categorie "carnavalesk" doorslaggevend. Ook hier hadden beide deelnemers exact hetzelfde aantal punten. Dit betekent dat zij in de definitieve uitslag op dezelfde plek eindigen.

Hieronder de correcte en definitieve uitslag van d’n Opstoet 2011:

  1. KV De Fenpruuvers
  2. De Schèèl Praaje
  3. CV De Bierschaope en Görkese Turken
  4. CV De Tunnukus
  5. De Kappesientjes
  6. CV De Tunnelplekkers

De Carnavalsstichting Tilburg beseft zich dat deze fout voorkomen had kunnen worden en dat dit voor alle betrokken partijen vervelend is. De komende maanden worden gebruikt om een manier te zoeken om de punten van de jury zo te verwerken dat de in de toekomst dergelijke fouten niet meer kunnen voorkomen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen