Spring naar inhoud

Petitie tegen kap van 113 bomen bij Medeklinkert in de Spoorzone

medeklinkertDe bewoners van woonvereniging De Mdklnkrt (Medeklinkert), in de Spoorzone tussen de Lange Nieuwstraat de de Burgemeester Brokxlaan in de wijk Theresia voeren tegen de kap van 113 bomen achter hun huis. In plaats daarvan willen de bewoners dat deze plek wordt omgezet in een openbaar park.

Onderdeel van deze actie is een petitie, waarvan zij de resultaten graag willen aanbieden aan de gemeente tijdens de zitting over hun officiële bezwaar tegen de kapvergunning, op donderdag 26 november. De bewoners vragen of zoveel mogelijk Tilburgers die het met hen eens zijn deze petitie willen tekenen. Deze petitie is te vinden via: www.thepetitionsite.com.

Met deze petitie willen de bewoners van de Medeklinkert aan de gemeente het belang laten zien van de natuur voor nu en toekomstige generaties.

Share

3 gedachten over “Petitie tegen kap van 113 bomen bij Medeklinkert in de Spoorzone

 1. Glauke Bogers

  Heel hard nodig die bomen. Waarom? Als compensatie voor de Burg. Broxkslaan. Hierdoor komen er door de wijk Theresia meer auto's, meer luchtvervuiling.
  Ook omdat er in de stad op verschillende plaatsen dit jaar al veel bomen hebben moet wijken voor renovatie van rioleringen in diverse straten. Er zijn wel nieuwe bomen geplaats maar die hebben de komende jaren niet dezelfde caparciteit als de gekapte bomen.
  Daarnaast vind ik het belachelijk dat er door de plannen van het te bouwen Clarissenhof bij de Medeklinkert nog maar 5m tuin over blijft en dat ze geen privacy meer hebben. Er komt nl een appartementen complex op die plaats. Daar werden de huurders over ingelicht. Inspraak ho maar, een mededeling dus.
  Het zal je maar gebeuren een flat in je achtertuin ipv mooie, waardevolle bomen.
  Dus petitie tekenen!!

 2. Theo Cuypers

  Als het de gemeente uitkomt is er nimmer bezwaar tegen kappen. Laat dan in dit geval de bijl eens liggen en luister naar je burgers We hebben groen nodig om te kunnen leven in deze stinkstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen