Paul Scheffer benoemd tot hoogleraar Europese studies in Tilburg

Paul Scheffer - Foto: Univers Online

Tilburg University heeft professor Paul Scheffer met ingang van 1 september 2011 benoemd tot hoogleraar Europese studies bij de Tilburg School of Humanities.

Paul Scheffer is vooral bekend geworden vanwege zijn werk als journalist en schrijver. Zo was hij van 1978 tot 1981 correspondent in Parijs en Warschau. Sinds 1990 is hij columnist en medewerker bij NRC Handelsblad en sinds 1994 tv-programmamaker voor de VPRO. Zijn meest recente boek is 'Immigrant Nations', een Engelse bewerking van zijn in Nederland spraakmakende boek 'Het land van aankomst' uit 2007).

Paul Scheffer gaat onderzoek doen naar hoe Europa wordt gezien in nieuwe economieën als India, Brazilië en China. Voor dit onderzoek zal hij samenwerken met universiteiten in Mumbai, Sao Paolo en Beijing en enkele promovendi uit die landen. Daarnaast werkt Paul Scheffer aan een boek met als thema: ‘een ideeëngeschiedenis van het moderne Europa’.

Paul Scheffer (1954) studeerde psychologie en filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1986 tot 1992 werkte hij als wetenschappelijk medewerker ‘Europa’ bij de Wiardi Beckman Stichting en daarna in deeltijd als universitair docent bij de UvA en de Universiteit Groningen; als bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek bij de UvA (2003-2011) en gaf hij onder meer gastcolleges aan de Hebrew University te Jeruzalem (voorjaar 2009). In 2010 promoveerde hij aan Tilburg University.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *