Spring naar inhoud

Operatie Steenbreek in actie: ruil tegels voor tuinaarde

De gemeente Tilburg is aangesloten bij Actie Steenbreek, waarvan het doel is dat bestrating plaats maakt voor groen. Door voortuinen te vergroenen en te zorgen voor minder stenen in de stad kan wateroverlast bij grote regenbuien worden voorkomen en wordt de hitte in zomerse periodes verminderd.

Daarom mogen alle Tilburgse huishoudens op zaterdag 13 mei 2017 één vierkante meter tegels of stenen (geen grind) uit hun voortuin ruilen tegen 190 liter tuingrond. Deze ruilactie wordt uitgevoerd bij GroenRijk aan de Stokhasseltlaan 39, tussen 09:00 en 17:00 uur. Deze actie is geheel gratis en elk huishouden kan één keer meedoen.

Foto: Peter van den Besselaar

Het Nederlandse klimaat verandert: de temperatuur stijgt, we krijgen te maken met extreem natte en ook juist extreem droge periodes. Dat heeft gevolgen voor mens, dier en milieu. In een groene straat loopt de temperatuur op hete dagen minder hoog op dan in een straat met veel stenen. Bovendien zakt er bij regen meer water direct in de grond als er veel groen in de straat is. Daardoor is er minder kans op overlast van water in de straat.

Bronnen: operatiesteenbreek.nl/tilburg | Website gemeente Tilburg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen