Spring naar inhoud

Nieuwe winkelstraat van Pieter Vreedeplein naar Emmapassage

2016-10-17-cool-cat-heuvelstraat-20-doorgang-winkelrondje
Heuvelstraat 20

Tussen Tuinstraat en Emmapassage komt een nieuwe winkelstraat. Deze passage begint op het Pieter Vreedeplein waar ook de hoofdingang van Hudson Bay, de voormalige V&D komt. Deze passage wordt overkapt, en loopt door naar de Heuvelstraat waar de Gemeente het pand op nummer 25 voor €3.750.000 heeft gekocht. Dat pand wordt gesloopt.  Aan de overkant op nummer 20 komt een doorgang richting de Emmapassage die een open karakter krijgt. Het pand blijft behouden, aanschaf van dit pand bedroeg €4.800.000.  Nog steeds is niet alle grond aangekocht die nodig is voor de plannen, in de begroting staat daarvoor nog een bedrag van 7.400.000 euro.

2016-10-17-heuvelstraat-25-durlingerpand-winkel-rondje
Heuvelstraat 25

In totaal komt er ongeveer 25.000 vierkante meter aan woonruimten bij in de vorm van appartementen. Twee woontorens zullen het merendeel in beslag nemen, één bij Pieter Vreedeplein en Hudson Bay, en één op het Hendrikhof.  Bij de Emmapassage komt een doorsteek en zal er een nieuw plein komen, die de verbinding gaat vormen met de nieuwe winkelstraat naar Pieter Vreedeplein.

Het plan wordt eerst besproken in de commissie Vestigingsklimaat, later gemeenteraad.

De invulling van het groen wordt apart besproken, met diverse vastgoedeigenaren van panden in de Heuvelstraat zijn nog besprekingen gaande, waaronder de eigenaar van het C&A-pand.

160902-brief-aan-raad-bijlage-1-hudsons-bay-gevel-pv-plein-impressie-2 160902-brief-vaan-raad-bijlage-2-hudsons-bay-gevel-pv-plein-impressie 160902-brief-aan-raad-bijalge-3-hudsons-bay-plattegrond

 

 

 

 

Share

3 gedachten over “Nieuwe winkelstraat van Pieter Vreedeplein naar Emmapassage

  1. Jan

    Denk te men nu echt dat mensen die nu al via de heuvel, en via de al bestaande doorgang naast Gimbrére, Of denkt men dat mensen die 1000 Euro te besteden hebben nu ineens 1500 Euro gaan uitgeven, ze kunnen niet meer uitgeven. En weer komen er winkels bij. Die ook leeg gaan staan.

  2. Erol

    Ziet er mooi en aantrekkelijk uit. Ik hoop alleen dat de 2 torens ook echt hoge torens worden van minimaal 20 tot 30 verdiepingen. Evenzo op de hoek Magazijnstraat/Spoorlaan. Anders krijg je weer van die lelijke blokkendozen. Op de Spoorzone hebben ze al een kans gemist. Met de hoge torens krijgt het centrum tenminste een echte Stadse uitstraling zoals in Rotterdam.

  3. Theo Smeele

    Toch zonde van het pand op 25. De gevel maakt onderdeel uit van de lintbebouwing van de Heuvelstraat. Met wat creatieve geesten is een overdekte doorgang te realiseren zonder dat het complete pand verdwijnt. Verhuur de bovenste verdieping en er komt nog wat geld terug in de gemeentekas .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen