Spring naar inhoud

Nieuwe Stadsplattegrond van Tilburg

Stadsplattegrond Tilburg 2016
De nieuwe plattegrond. - Doorklikken voor een grotere versie.

Er komt een nieuwe stadsplattegrond van Tilburg. Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg hebben in nauwe samenwerking met de VVV een nieuwe plattegrond ontwikkeld. De drie partijen vonden het belangrijk dat de nieuwe stadsplattegrond bezoekers verleidt om de stad te ontdekken.

“Als aantrekkelijke moderne stad, heeft Tilburg bezoekers, jong en oud, veel te bieden”, zegt Pieter de Jong, directeur Citymarketing Tilburg. “Hoog tijd dus om Tilburg weer eens goed op de kaart te zetten, letterlijk én figuurlijk.”

2016-02-28 Natuurmuseum Brabant Ingang SpoorlaanDe stadsplattegrond die de VVV Tilburg, horeca- en toerismebedrijven gebruiken, is verouderd. Om bezoekers van Tilburg een up-to-date stadsplattegrond te bieden – gratis én vrij van advertenties – hebben drie co-financiers de krachten gebundeld. De afdeling Economie en Arbeidsmarkt van de gemeente, het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg en kartrekker Citymarketing Tilburg wisten het project in krap drie maanden af te ronden.

2016-02-05-2793-De-Pont-ingangsbord-fietserEen van de uitgangspunten van de nieuwe kaart is om de verschillende gebieden die Tilburg rijk is, zoals de Piushaven, het kernwinkelgebied, de Spoorzone en het Museumkwartier nadrukkelijk met elkaar te verbinden. Zo maakt het grote publiek kennis met de verschillende gebieden, voorzien van een eigen kleur die dit jaar ook op andere manieren zal terugkeren in het straatbeeld.

Bij de eerste druk van de stadsplattegrond hoort een speciale insteek-flyer waarop de route van de Tilburgse Kermis is uitgelicht. De initiatiefnemers van de nieuwe plattegrond hopen hiermee andere organisatoren te inspireren om ook voor hun evenementen een speciale flyer te laten maken.

TilburgsAnsSpeciaal voor de nieuwe stadsplattegrond ontwierpen Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen zeven nieuwe pictogrammen voor onder meer de Concertzaal, het Duvelhok en de Heuvelse Kerk. Het tweetal presenteerde in april van dit jaar het eigenzinnige lettertype TilburgsAns. Extra bijzonder aan dit lettertype, zijn de pictogrammen die erin zijn verwerkt. Specifiek Tilburgse locaties, personen, evenementen en begrippen hebben een strak vormgegeven icoon gekregen. Meer dan veertig pictogrammen, waaronder het Paleis-Raadhuis, poppodium 013, museum De Pont en de Piushaven, zaten al in het lettertype.

Op vrijdag 22 juli vindt vanaf 20.00 uur de officiële presentatie plaats van de nieuwe stadsplattegrond, tijdens de eerste avond van de Tilburgse Kermis.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen