Spring naar inhoud

Nieuwe Jozefmavo aan de Sportweg geopend

Het nieuwe schoolgebouw van 2College Jozefmavo aan de Sportweg in Tilburg is op vrijdag 6 oktober officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx.

Marcelle Hendrickx licht toe: "In Tilburg willen we voor ieder kind een fijne leerplek. Een plek waar je je thuis voelt, waar je elkaar ontmoet en inspireert, waar je je goed kunt voorbereiden op je verdere toekomst en dromen. Het nieuwe gebouw van 2College Jozefmavo is zo'n plek. Modern, functioneel, licht en transparant. Met een eigentijdse inrichting die de nieuwste onderwijsontwikkelingen mogelijk maakt. Het is een plek waar talentontwikkeling voor ieder kind volop de ruimte krijgt."

De Jozefmavo zat hiervoor aan de Oude Dijk. Het gebouw aan Sportweg 11 is na de zomervakantie in gebruik genomen en biedt plaats aan 560 studenten. Samen met de Jan Ligthartschool Rendierhof, het Theresialyceum, Avans Hogeschool en Tilburg University, maakt het onderdeel uit van de onderwijsboulevard in dat gebied.

Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor ontwikkelingen als leerpleinen en gepersonaliseerd leren. Bij dit laatste staan de leerdoelen centraal en niet de leermiddelen. Het is een van de energiezuinigste scholen in Nederland en is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid, klimaatbeheersing en veiligheid.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen