Spring naar inhoud

Nieuwe improvisatieshow in, uit én over Tilburg

De Kennismakerij in de Spoorzone is de locatie voor een nieuw initiatief, 'Tilburg Improv Jam' geheten. Op donderdag 5 oktober 2017 is er een speciale avond rondom improvisatietheater.

De acteurs van de Tilburgse improvisiatiecollectieven Home Improvement, Tilburg Tigers en De Landrotten bundelen dan de krachten in de Kennismakerij.

David Khasho, één van de initiatiefnemers legt uit: "Tilburg heeft een rijke historie in improvisatietheater, maar het grote publiek weet het niet altijd te vinden. Tilburgse groepen wonnen in het verleden meermaals nationale studentenkampioenschappen in de discipline theatersport, Home Improvement stond onlangs in de halve finale van een landelijk toernooi en één van onze spelers werd vorig jaar met zijn groep zelfs Nederlands kampioen. Op televisie is improvisatietheater nog steeds geliefd, wij brengen het graag dichtbij."

De eerste helft van de avond helft bestaat uit een zogenaamde Grote Tilburgse Improvisatieshow waarin de acteurs zonder voorbereiding sketches spelen. De suggesties uit het publiek, actuele onderwerpen uit de stad en thema’s uit de Spoorzone dienen als inspiratie. Omdat alles geïmproviseerd wordt, is het een unieke voorstelling, die voor het eerst én meteen voor het laatst te zien is.

In de tweede helft is het tijd voor de ‘jam’: een moment waarop bezoekers die het leuk vinden spontaan en onvoorbereid mee-improviseren.

De input voor deze scènes komt uit de boekencollecties die in de Kennismakerij liggen. Bezoekers die willen kijken en zich liever niet op het podium wagen, zijn natuurlijk ook tijdens de tweede helft nog steeds welkom.

Met de Tilburg Improv Jam willen de makers iets toevoegen aan het Tilburgse cultuurlandschap. Toegang tot de voorstelling is gratis. Van te voren reserveren kan door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Het is handig om aan te geven als je mee wilt spelen tijdens de tweede helft.

De avond begint om 20:00 uur in De Kennismakerij  aan de Burgemeester Brokxlaan 8/18 tussen de parkeerplaats bij De Smederij en de binnentuin.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen