Spring naar inhoud

Nieuw horecabeleid: restaurants in Dwaalgebied mogen open tot middernacht

Maandagavond 30 januari 2017 werd tijdens de vergadering van de gemeenteraad het nieuwe horecabeleid vastgelegd. En net als bij de behandeling in de commissie Vestigingsklimaat twee weken eerder, was het horecabeleid in het Dwaalgebied een van de discussiepunten.

In het Dwaalgebied wonen steeds meer mensen die liever niet teveel lawaai willen in de avonduren. Daarentegen heeft de gemeente Tilburg tot enkele jaren geleden juist een beleid gevoerd dat de bedoeling had om meer levendigheid in dit gedeelte van de binnenstad te krijgen. Leefbaarheid en levendigheid moeten dan ook naast elkaar georganiseerd worden. Zo wil het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) dat alle restaurants in het dwaalgebied voortaan om 23.00 uur zullen sluiten, behalve de restaurants die op dit moment al tot middernacht open mogen. Zij mogen dat blijven doen. Er mogen ook nog enkele restaurants extra worden geopend en dankzij een motie (voorstel) van de coalitie-partijen CDA, GroenLinks, SP en D66 zal er snel duidelijkheid komen hoeveel en waar dit kan en mag.

Toine van Corven, eigenaar van restaurant De Burgerij: "Wij zijn blij dat we niet langer het risico lopen dat we op termijn terug moeten in sluitingstijd. De mogelijkheid tot vestiging van meer restaurants juichen wij toe. Het draagt bij aan verlevendiging van het dwaalgebied. Wij zijn daar, net als de meerderheid van de gemeenteraad, voorstander van."

Tot slot gaf Toine van Corven aan dat hij absoluut niet de bedoeling heeft om 's avonds laat veel lawaai te maken in De Burgerij en in de Noordstraat, maar dat hij juist graag wil dat mensen na het diner nog een tijdje rustig kunnen natafelen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen