Spring naar inhoud

Nieuw gebouw Tilburg University

KAAN-Architecten-designs-new-Tilburg-University-building-01Op de plaats van het Prisma-gebouw op de campus van de Tilburg University komt een nieuw Onderwijs- en zelfstudiecentrum (oftewel OZC) dat ontworpen is door het architectenbureau KAAN en VORM.

Op de website van Univers is het volgende te lezen:

"KAAN_AERIAL_FINAL-cutTilburg University wil groeien. Daarom moet er plaats gemaakt worden op de campus. Het oude doolhof genaamd gebouw Prisma wordt daarom gesloopt. Op diezelfde plaats komt een nieuw gebouw: het Onderwijs- en zelfstudiecentrum (OZC).

De eerste tekeningen heeft het architectenbureau KAAN nu bekend gemaakt. Op de foto hiernaast is een vijver rechts zichtbaar, die er nu niet is. Linksboven is de spoorlijn te zien.  Het nieuwe gebouw staat centraal op de foto.

Van binnen is het gebouw modern en klassiek van opzet met veel aandacht aan de groene omgeving. In totaal moet het gebouw plaats bieden aan KAAN-Architecten-designs-new-Tilburg-University-building-02 2.500 studenten en docenten en de grootste collegezaal kent een capaciteit van 600 studenten.

Einde 2016 beginnen de werkzaamheden en volgens de planning moet het nieuwe onderwijscentrum in de herfst van 2017 klaar zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen