Spring naar inhoud

Nienke Lohuis wint de Fontys Entreeprijs 2014

inlakech-st-jozefkerk-fotos-27Nienke Lohuis, zangeres van de Tilburgse band Inlakech mocht dit jaar de eerste deelprijs van de Fontys Entreeprijs 2014 voor uitvoerend kunstenaar in ontvangst nemen voor de muzikale bijdrage 'Ik ben een andere jij'. Eerder dit jaar won ze ook al de Jacques de Leeuwprijs.

De tweede deelprijs van de Fontys Entreeprijs 2014 voor kunstvakdocenten was voor Jorg van de Kieboom met zijn voorstelling 'Kees was hier'.

Deze twee prijzen werd zondag 17 augustus tijdens de laatste dag van het Theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch, uitgereikt.

Het Theaterfestival Boulevard is altijd op zoek naar het artistieke talent op onze voedingsbodem en werkt daarvoor nauw samen met de kunstenaars van morgen, via de kunstopleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Koning Willem 1 College en Avans Hogeschool. Door  afstudeerprojecten van studenten te presenteren tijdens het festival. En door jaarlijks een deskundige jury de beste afstudeervoorstelling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te laten bekronen met de Entreeprijs. Dit biedt studenten een unieke kans om zich te presenteren aan een breed publiek en het vormt voor hen een brug naar het werkveld, een springplank naar de beroepspraktijk.

De FONTYS ENTREEPRIJS 2014 bestaat uit twee deelprijzen:

1.    Entreeprijs voor uitvoerende kunstenaars, voor studenten van één van de uitvoerende richtingen van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Muziek- en musicaltheater, Conservatorium, Rockacademie)

2.    Entreeprijs voor kunstvakdocenten, voor studenten van één van de docerende richtingen van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Academie voor Theater, Academie voor Danseducatie, Academie voor Muziekeducatie)

Per deelprijs mochten vijf studenten hun afstudeerproject vertonen tijdens het festival aan een deskundige jury onder leiding van Jur van der Lecq (sector leider theater van FHK) en deze bestond verder uit Marga Kroodsma (directeur Jonge Harten theaterfestival en docent FHK), Katja Hieminga (dramaturg en docent FHK), Piet-Jan Dusee (voormalig artistiek directeur Festival Cement en docent FHK), Wim Selles (componist, producer en gastdocent AHK), Paul Westgeest (PR en marketing voor onder andere radiozender NPO) en Bart van Dongen (audio kunstenaar en artistiek directeur Intro In Situ)

Frans de Laat, muziekscout voor Tilburg en betrokken bij Milieucafé (Paradox) en Cultureel Café (Nwe Vorst) liet meteen via Twitter weten dat Nienke Lohuis zondag 28 september te gast zal zijn bij het Tilburgse Cultureel Café.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen