Spring naar inhoud

Mobiliteitsweek, Cycle Hacks en Tilburg Fiets Festival

2015-12-19 Radioplein fietsersTilburg neemt deel aan de Europese Mobiliteitsweek. Die is van 16 tot en met 22 september. Het thema is: slimme en duurzame mobiliteit. De Europese Mobiliteitsweek 2016 moet ervoor zorgen dat lokale politici en burgers slim en duurzaam vervoer als investering gaan zien voor Europa.

In Nederland vinden er inmiddels veel acties plaats om de mobiliteit te verduurzamen. Bijvoorbeeld initiatieven omtrent wandelen, fietsen, openbaar vervoer, carpoolen, verkeersveiligheid, ruimtegebruik en bewust autogebruik. De lokale overheid die het meest heeft bijgedragen aan de verschuiving naar duurzaam stedelijk vervoer krijgt de ‘European Mobility Award’.

In het kader van die week zijn er in de gemeente Tilburg meerdere activiteiten waarbij de fiets centraal staat. Onder meer Cycle Hacks en het Tilburg Fiets Festival in de Spoorzone.

Cycle Hacks

Op dinsdag 20 en donderdag 22 september zijn er twee bijeenkomsten waarbij de fiets centraal staat. Deelnemers kunnen tijdens deze zogenoemde Cycle Hacks suggesties geven om fietsen in Tilburg aantrekkelijker te maken. De gemeente organiseert de bijeenkomst met het advies- en onderzoeksbureau Mobycon. Meer informatie staat op de website esiw.nl/event/cycle-hack-tilburg/. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via deze site.

Tilburg Fiets Festival

In de Koepelhal en de Wagenmakerij is er op zondag 25 september het Tilburg Fiets Festival. Op dit gratis evenement zijn er van 11 tot 17 uur demonstraties, kinderactiviteiten en er is een informatiemarkt. Meer informatie op de website tilburgfietst.nl. De bijeenkomst is onderdeel van de gemeentelijke fietspromotiecampagne Tilburg fietst.

Daarnaast start op maandag 19 september, de nationale fietstelweek. Via een app worden zoveel mogelijk gegevens verzameld over fietsen in Nederland. Hoeveel mensen er in Nederland fietsen bijvoorbeeld, waar ze fietsen en welke afstand ze afleggen. Fietsers kunnen een speciale app downloaden op hun smartphone. Dit programmaatje registreert de fietsbewegingen. Fietsers die het programmaatje downloaden kunnen prijzen winnen. Scholieren die de app op hun telefoon hebben staan, kunnen samen met hun klasgenoten een helikoptervlucht winnen.

Meer informatie over het Mobiliteitsplan van de gemeente Tilburg op de pagina Mobiliteitsplan 2040 op deze website.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen