Spring naar inhoud

‘Mijn Toekomst Werkt’ start met proef in de Spoorzone

steve sichtman en han peekel
Steve Sichtman en Han Peekel

Na de lancering van het plan 'Mijn Toekomst Werkt' op 2 september 2013, is het lange tijd stil geweest. 'Mijn Toekomst Werkt' is een pretpark voor de arbeidsmarkt. Het idee, dat afkomstig is van tv-producent Han Peekel en Steve Sichtman, en in Tilburg mede gedragen wordt door hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen, betreft een Eftelingachtig pretpark, waarin mensen inspiratie opdoen en dat leuk is, maar tegelijkertijd een serieuze ondertoon heeft op het thema werk.

Ondertussen is er achter de schermen verder gewekt aan het project en in 2015 zal worden gestart met een pilot, een proef in de Spoorzone. In maart en april krijgt een beperkt aantal mensen een sneak preview: een voorproefje van het park, dat dan nog niet voor het publiek open gaat.

Ton_Wilthagen
Ton Wilthagen

De bezoekers van deze voorproef maken kennis met de Achtbaan van de Sollicitatie: een 4D Panorama Flight Simulator. Deze attractie steekt de draak met solliciteren, wat voor velen een nachtmerrie is. Een opstapeling van teleurstellingen en eindeloos brieven schrijven. Door een 4D Flight Simulator beleeft de toeschouwer de lichamelijke effecten zoals in een achtbaan, zonder werkelijk in een achtbaan te zitten.

Andere attracties die te bezoeken zullen zijn: het Spookhuis van de Mislukte Carrière en de Job Puzzle, waarin acteurs de bezoeker een spannende belevenis bieden. Tot slot krijgen de eerste bezoekers de kans om het ePortfolio te testen: het carrièredossier van de toekomst.

Na de proef in 2015 is de verwachting dat het park in 2017 officieel de deuren opent.

mijn toekomst werkt schets

Share

1 gedachte over “‘Mijn Toekomst Werkt’ start met proef in de Spoorzone

  1. hoi

    Huh? Wat zou het doel zijn van dit park? Behalve lol of vertier, zit er ook een betekenis aan de beleving? Want voor echte lol zou ik 'werken' toch niet als thema pakken. Misschien dat je met een morele boodschap uit dit park rolt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen