Spring naar inhoud

Michelle van Beers, kandidate voor Miss Tilburg

03-26-2014-Michelle-van-Beers
Michelle van Beers, runner up van week 4, en door naar de halve finales

Voor het eerst in Tilburg kan er dit jaar een Miss Tilburg gekozen worden. Het evenement is nieuw, en de organisatie is in handen vier ondernemers en worden gesponsord door Tillywood magazine, John Beerens, Omroep Tilburg en fotograaf Paul Bekkers.  Op de website van miss-tilburg.nl  lezen we het volgende:

"Alle dames uit Tilburg (en omstreken) tussen de 18 en 35 jaar kunnen meedoen aan deze Miss Tilburg verkiezing. Het principe van de wedstrijd is simpel: gedurende twee keer tien weken vinden er voorrondes plaats. Elke week strijden vijf dames om de titel van ‘weekmiss’. De weekmiss en de runner up gaan beiden door naar de halve finale en de weekmiss krijgt daarbij ook nog een mooie beauty bag van Johnbeerens.com. Er vinden dus twee halve finales plaats. Tijdens de eerste halve finale strijden 20 dames om de titel ‘Miss Willem II’ en tijdens de tweede halve finale om de titel ‘Miss Tillywood’. De nummers één tot en met vijf van deze halve finales gaan vervolgens door naar de grote finale, waar er wordt gestreden om de titel ‘Miss Tilburg’.

Behalve de eer die het met zich meebrengt om jezelf ‘Miss Willem II’, ‘Miss Tillywood’ of ‘Miss Tilburg’ te kunnen noemen, zijn er ook mooie prijzen te winnen! De drie missen vliegen na afloop van de grote finale naar Ibiza voor een professionele fotoshoot! De foto’s van deze shoot zullen geplaatst worden in Tillywood Magazine. De ‘Miss Tilburg’ krijgt daarnaast nog een extra prijs, maar wat die prijs is, blijft nog even geheim."

Michelle van Beers neemt ook deel aan de wedstrijd. We ontmoeten haar in Wijkcentrum In de Boomtak voor een nadere kennismaking. "Ik ben geboren en getogen in de Reeshof, en een echte Tilburgse dus. Ik ben geboren in de Kersegotenstraat maar later zijn we verhuist naar de Naardenstraat, ik woon daar met mijn ouders en mijn een oudere broer, Wesley.  Ik heb eerst op de Hellen Parkurstschool gezeten, maar zit nu in het examenjaar van de HAVO op het Beatrixcollege.  Verder heb ik nog een krantenwijk, ik werk ook in de HEMA (Heyhoef) en ik ga na mijn examen in s'Hertogenbosch studeren als apothekers-assistente. Voor het eerst buiten Tilburg"  lacht Michelle. "Dan ga ik met de trein, en daarna met de bus, want de school ligt ver van het station. Het is een MBO opleiding maar door het HAVO diploma kan ik meteen instromen en duurt de opleiding maar twee jaar. Het is toeval dat ik voor apothekersassistente heb gekozen, ik was eerst van plan om doktersassistente te gaan studeren, maar toen ontdekte ik die apothekers-assistentie en vond vakken die daarin aan bod kwamen leuker. Zoals biologie en scheikunde."

Wat zijn je hobby's en interesses ? "Ik vind het modellenwerk leuk en zou daar ook wel carrière in willen maken. Door een vriendin van me heb ik me opgegeven voor de competitie om Miss Tilburg te worden. Ik ben één van de modellen van de vierde week. Ik had eerder al meegedaan aan de 'Typisch Tilburg" kalender, waarvoor ik het model van april 2014 ben. Ik ben daarvoor gefotografeerd als een strenge juffrouw."  straalt Michelle.  Ik heb in het verleden wel vaker meegedaan aan miss-verkiezingen, tijdens een vakantie in Spanje, waar ik toen tweede werd. Het modellenwerk bevalt me wel, en als het zou kunnen zou ik daar wel verder in willen.  Naast Miss Tilburg maak ik ook nog kans om Miss Willem II en Miss Tillywood te worden. En er kan via Facebook gestemd worden tot en met zondag."

Wat zijn je verdere toekomstplannen? "Ik zou het liefst na mijn apothekersassistente opleiding Frans gaan studeren. Ik ben veel in Frankrijk geweest, ben dol op Parijs, en de taal klinkt zo romantisch. En daarna zou ik wel een tijdje naar Frankrijk willen om de taal nog beter te leren spreken, en je leert het dan veel sneller, want ze spreken geen andere talen daar" lacht Michelle. "Als ik een land bezoek wil ik graag ook de taal kunnen spreken, en vantevoren verdiep ik me daarin. Zo wil ik binnenkort op vakantie naar Turkije met een vriendin, en ik ben nu al bezig om Turks te leren."

Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen en geld op te halen voor het goede doel. Kika voor kinderen en voor het Kankerfonds. Mijn beide oma's hebben namelijk kanker en dat is een verschrikkelijke ziekte." besluit Michelle.

Inmiddels is de stemming voorbij en is Michelle door naar de halve finale. Inschrijven voor de verkiezing kan nog steeds via de website.

Share

1 gedachte over “Michelle van Beers, kandidate voor Miss Tilburg

  1. Wim Jakobs

    komt er dan ook nog een mister tilburg, of dompelt tilburg zich nog steeds onder in het sexisme?
    want het is wel afstompend, alweer een missverkiezing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen