Spring naar inhoud

Marjan Minnesma en Ed Nijpels in het Milieucafé

Ed Nijpels

Het Milieucafé opent op donderdag 28 september het seizoen met een themaprogramma 'klimaat in Brabant' en veel prominente gasten. Ed Nijpels bijvoorbeeld staat bekend als zeer succesvol milieuminister en is nu voorzitter van de Commissie Borging Energieakkoord.

Tweede hoofdgast, Urgenda-directeur Marjan Minnesma, won een rechtszaak tegen de Nederlandse regering vanwege achterblijvend klimaatbeleid. Samen met wethouders van Brabantse steden gaat men de resultaten van het klimaatbeleid kritisch beschouwen.

Gaat Nederland zijn doelen halen? Of moet er misschien een schepje bovenop? Belangrijke vragen in het licht van de formatie en komende gemeenteraadsverkiezingen.

Marjan Minnesma

De provincie is ook van de partij met Gedeputeerden Anne-Marie Spierings en  Johan van den Hout. Vraag is wat Eindhoven, Breda, Den Bosch, Helmond en Tilburg nu al doen en wat steden van elkaar kunnen leren. Want dat Nederland achterblijft bij de overstap naar duurzame energie, staat buiten kijf. Uit Den Haag komt weinig beleid; misschien moeten de steden het zelf maar gaan doen.

De muziek wordt verzorgd door Joe Buck. Hij werd geboren in Terneuzen, woont in Tilburg en speelt een eigen soort country-pop. Joe viel vorig jaar op in een talentenjacht van Giel Beelen en heeft inmiddels een contract getekend bij het label van Ilse Delange. De afsluiting is in de vertrouwde handen van Otto Vogelenzang en Frits Ganzewinkel, gastheren van het Environmental Lounge Cafe.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen