Spring naar inhoud

Marcel Deryckere: “Afsluiting N65 brengt 55.000 weggebruikers dagelijks in de problemen”

In 2024 of 2025 zal het spoor in en bij Vught worden verbouwd, wat betekent dat de N65 van Tilburg naar Den Bosch en vice versa voor acht maanden zal worden afgesloten. Dat is het voornemen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en eind september 2017 zal hierover een besluit worden genomen.

Marcel Deryckere, Statenlid namens het CDA in Brabant heeft hierover vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten, het provinciebestuur.

"Het afsluiten van de N65 voor acht maanden zal tenminste 55.000 weggebruikers dagelijks in de problemen brengen. Dat is niet alleen ongewenst, maar ook onacceptabel. Als CDA begrijpen wij dat de ombouw van het spoor in en bij Vught onvermijdelijk gepaard gaat met hinder, maar die staat onzes inziens in geen verhouding tot de overlast die het afsluiten van de N65 met zich meebrengt." legt Marcel Deryckere uit.

"Niet alleen weggebruikers en ondernemers zijn van deze afsluiting de dupe, maar ook inwoners van met name langs de N65 gelegen gemeenten die bijvoorbeeld te maken krijgen met sluipverkeer of verdwaald verkeer van (buitenlandse) vrachtauto’s. Midden-Brabant heeft nu al regelmatig te kampen met forse files en vertragingen door onder andere een overbelaste A58 tussen Tilburg en Eindhoven. Problemen waarvan het nog maar de vraag is of deze in 2024/2025 zijn opgelost.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen