Spring naar inhoud

Lokaal FNV bijeenkomst in het teken van ‘Basisinkomen’

Op dinsdagavond 4 april 2017 organiseert Lokaal FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) bij Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2 in Tilburg een regionale bijeenkomst in het teken van ‘Basisinkomen’.

Wat verstaan we onder een Basisinkomen? Welke vragen hebben we hierbij? Wat kan een basisinkomen voor jou betekenen? Welke voor- en nadelen heeft het? Wat betekent het voor je inkomen? Wat betekent het voor de werkgelegenheid,  welke verantwoordelijkheid hebben werkgevers, de overheid, de vakbonden en jij zelf hierin? En… voor de langere termijn: welke plaats krijgt ‘werk’ in ons leven? Krijgen we meer vrije tijd, hoe ziet ons sociale zekerheidstelsel er  op termijn uit, hoe financieren we dat? Kortom, allemaal boeiende vragen die de FNV graag met de belangstellenden en vanuit vakbondsperspectief met elkaar willen bespreken.

Dit onderwerp komt ook terug op het FNV congres in mei 2017: "het voorstel is om de komende jaren in te zetten op stevige afspraken over herverdeling van arbeid en regelvrije bijstand. Wat vind jij daarvan? Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar jouw visie hierop!"

FNV Lokaal zorgt deze avond voor een aantrekkelijk programma, met experts en voldoende ruimte voor discussie.

Datum                  dinsdag 4 april 2017
Tijd:                      19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie:               Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2 te 5042 PZ Tilburg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen